EMNER

Drømmehaver i solskin

Aabybro Havekreds besøgte tre haver i Thy

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sundbyhaven i Snedsted var et besøg værd.

AABYBRO:Aabybro Havekreds har været på en heldagstur i bus til tre forskellige haver i Thy.

Vejret var med de haveinteresserede, idet solen allerede fra morgenstunden tittede frem. Der var 60 deltagere. Det betød at udover bussen måtte der yderligere to personbiler til for at skaffe plads til alle.
Morgenkaffen og rundstykkerne blev indtaget i Solbakkehaven i Østerild hos ægteparret Birthe og Hans Jørgen Bech. I 2003 blev haven kåret til Årets Have af Dansk Familie Landbrug. Det er en 11.000 kvm landbohave beliggende på en sydvendt skråning med store grupper af løgplanter, rhododendron, klematis, roser, stauder, iris og liljer. Et lysthus er placeret højt oppe på toppen af en bakke. Herfra kan man danne sig et indtryk af både Limfjorden og havens mangfoldighed.
Næste stop var ved Vildsund Gl. Færgekro, hvor der blev serveret et stjerneskud med pandestegte rødspætter. Der blev også tid til en kort spadseretur på stranden ved Vildsund, hvor Limfjordens friske luft gjorde godt inden bussen kørte til Snedsted.
Ægteparret Tove og Henning Fisker, som kalder deres have for ”Sundbyhaven”, fortalte om havens tilblivelse, som begyndte for ni år siden. Sjældne træer og buske har deres store interesse og det var en nydelse at se den frodige og alsidige have, der er blevet udvidet de seneste år ved tilkøb af et areal, så haven nu er på 7000 kvm.
Haven er særdeles velholdt og rummer store bede fyldt med roser, klematis, hosta og alle mulige andre planter opbygget efter ideer hentet i den engelske have.
Den sidste have, som Aabybro Havekreds besøgte, var hos Vera og Knud Erik Nielsen i Gærup. En landbohave på 6000 kvm.
Alt fremstår sirligt og grønt og bærer præg af to menneskers fulde engagement. Græsplænen bliver klippet hver anden dag, og bedene rundt om i haven er meget harmonisk opbygget med både store og små stauder, alpine planter, hosta, sommerblomster, fuchsia og klippede træer og buske. En drømmehave for enhver haveelsker.
Den medbragte eftermiddagskaffe blev indtaget i Gærup, hvor Vera og Knud Erik Nielsen havde sørget for siddepladser til samtlige 60 deltagere rundt om i haven. For de fugleinteresserede var der lejlighed til at se 20 voliere med prydfasaner.
Der var plantesalg i alle tre haver. Bussens bagagerum var fyldt godt op, inden turen ved aftenstide atter gik mod Aabybro.
Næste arrangement i Aabybro Havekreds er en aftentur onsdag 1. august til Idehaven i Sdr. Tranders.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.