Drømmen er at vinde en major

24-årige Kasper Estrup Kjær fra Aalborg Golfklub håber at kunne spille med de store i løbet af få år

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:- Drømmen er at spille en af de store majors - ikke bare at spille, men at vinde en major, korrigerer han sig selv.

Kasper Estrup Kjær, 24, fra Aalborg Golfklub, er netop blevet professionel golfspiller, og han har nogle store mål med sit spil.

Han ved godt, at der skal hårdt arbejde til for, at han når så langt.

- Men det kunne altså være det fedeste at vinde en major, smiler han med et drømmeagtigt udtryk i ansigtet.

I slutningen af juli vandt han en forholdsvis stor Ecco Tour turnering oppe i Finland.

- Det beviste for mig selv, at jeg kan være med, der hvor jeg gerne vil, siger den nyprofessionelle Aalborggolfer.

Et par sko til 80.000

Der var en fin check på 10.000 euro - eller knap 80.000 kroner - til vinderen, men på det tidspunkt var han amatør, så Kasper Estrup Kjær fik et par Ecco sko i stedet for, De knap 80.000 kroner måtte den daværende amatør se turneringens nummer to drage af med.

For at nå sin drøm er den 24-årige nordjyde ikke i tvivl om opskriften.

- Træning, træning og atter træning. Og så disciplin. Man skal kunne stå herude hver eneste dag for sig selv og bare træne igennem og fokusere på at lave nogle ændringer. Jeg tror, disciplin er nøgleordet, konstaterer han.

På banen hver dag

Og disciplin er nødvendig, for træningsmængden er stor. For der kræves meget for at være med der, hvor den unge aalborgensiske golfspiller vil hen.

- Jeg er på golfbanen hver eneste dag- enten her eller på en anden træningsbane et eller andet sted i Danmark. Der er kun enkelte hviledage efter hårde turneringer, men ellers er jeg på træningsbanen og bruger et sted mellem to og seks-syv timer på at træne. Nogle gange er det hygge runder, men som regel er det hårdt arbejde med det tekniske og svinget, forklarer Kaster Estrup.

Mange penge

Udover det rent golfmæssige, så er der en helt anden side ved det at blive professionel golfspiller - økonomien.

- Der skal et par hundrede tusinde kroner til for at dække omkostningerne, men forhåbentlig kommer der også nogle penge den anden vej, siger han med et smørret grin og tænker her på præmiepenge for forhåbentlig gode resultater og helst sejre.

Nordjyden har gennem hele sin golfkarriere fået fuld opbakning hjemmefra.

- Jeg bliver støttet 100 procent, og uden mine forældre var jeg ikke nået så langt. Det var både med kørsel, da jeg var yngre og skulle til turneringer, hvor de har været med ude og bakke op - både min mor og min far. Siden så har jeg fået en kæreste, som også spiller professionel golf, og vi hjælper hinanden rigtig meget med hvordan vi skal gå ind til tingene - træningen og det mentale, ja det hele, lyder det fra den 24-årige nyprofessionelle golfspiller.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.