Aalborg

Drømmen i cykelkælderen blev en succes og millionforretning

Aalborgvirksomheden Streetammo er solgt, og den 33 årige stifter er mangemillionær - se tv-indslag her

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mark Urban og tre ansatte i butikken på Boulevarden. Mark Urban har ikke haft meget tid til at se venner i de ti år, han har drevet virksomhed, men heldigvis er hans ansatte også blevet hans venner. Foto Thomas Hansen

AALBORG:Det amerikanske firma Karmaloop har købt Skate og streetwear virksomheden Streetammo for et tocifret millionbeløb. Sammen skal de nu forsøge at få succes med at sælge skateboards og streetwear i Europa.

Mark Urban etablerede butikken i en kælderlejlighede i Aalborg i 2002. Skolen interesserede ham ikke, og han færdiggjorde aldrig en videregående uddannelse.

Sliddet og drømmen

Men han havde en drøm om at starte en butik med streetwear. Så om natten gjorde han rent, og de penge han tjente blev investeret i tøj, som han solgte videre til sine venner.

- Når jeg havde solgt en ting, så købte jeg to nye ting, så solgte jeg de to ting og købte fire mere, siger Mark Urban.
Tøjmærker som Nike og Adidas ville ikke handle med ham. Deres brands skulle ikke forbindes med en cykelkælder.
- Det var besværligt, der var ingen, der ville sælge tøj til mig, Men jeg er stædig og satser alt, hvad jeg har, siger Mark Urban.
En ting var sikkert, det skulle lykkes.

First mover

I 2003 gik det så godt, at han flyttede butikken til dens nuværende placering på Boulevarden i Aalborg, og senere samme år åbnede han, som en af de første i Danmark, en webshop.

I 2010 fulgte hans eget tøjmærke Streetammo. Drømmen fra cykelkælderen var blevet mere end virkelig, men de mange opture blev ledsaget af nedture. Ofte måtte han satse for at få forretningen til at ekspandere.
- Det har været en rutsjebane, det har været ved at gå galt mange gange, siger Mark Urban.
Da det så allerværst ud i 2011, og han skyldte mange millioner væk, blev han kontaktet af Karmaloop. De var interesserede i hans virksomhed og inviterede ham til et møde i USA.
Handlen blev underskrevet. Mark Urban var millionær, og samtidig blev han ansat som direktør i det firma, han ti år tidligere etablerede i en cykelkælder.
I dag er de sammen ved at erobre det Europæiske marked. De sælger allerede tøj til Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, Holland og England
Mark Urban ønsker ikke at oplyse det nøjagtige beløb, som han fik for virksomheden Streetammo.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.