Drogba er klar til den store scene igen

For ni måneder siden sagde Didier Drogba farvel til europæisk fodbold, da han afgjorde Champions League-finalen og derefter rejste til Kina. Nu er han tilbage.

Drogba er klar til den store scene igen

Eventyret kunne sådan set slutte bedre.

Didier Drogba blev den store helt for Chelsea i sidste sæsons Champions League-finale mod Bayern München.

Drogba udlignede til 1-1 tre minutter før slutfløjtet i den ordinære spilletid, inden han i straffesparkskonkurrencen scorede det sidste og afgørende mål, så englænderne vandt turneringen for første gang.

Straks efter sagde den i dag 34-årige ivorianske angriber farvel til Chelsea og europæisk fodbold for altid - efter planen. Han rejste til Kina for at spille i Shanghai Shenhua de næste to et halvt år.

Men Drogbas europæiske eventyr sluttede alligevel ikke med sidste års matchvinderrolle.

I aften vender han tilbage i verdens største klubturnering. Den kinesiske oplevelse fejlede, og i januar blev han købt af tyrkiske Galatasaray, som møder tyske Schalke 04 i Champions Leagues 1/8-finale.

- Jeg ser frem til at spille med i Champions League igen mod de bedste klubber i Europa, sagde Drogba ved sin ankomst til Galatasaray i sidste måned.

I januar var han til Africa Cup of Nations med Elfenbenskysten, og derfor fik han først debut for Galatasaray i fredags i den tyrkiske liga.

Drogba skulle her kun bruge fem minutter på banen som indskifter for at score sit første mål for Galatasaray, som ligger nummer et.

- Når Drogba er helt fit, har han evnen til at holde på bolden for os i angrebet og lede holdet, siger Galatasaray-træner Fatih Terim ifølge Reuters.

Foruden Drogba har tyrkerne i januar også investeret store penge i den hollandske midtbanestjerne Wesley Sneijder, der er hentet i italienske Inter.

- Vi har Drogba, og når du så tilføjer Sneijder til regnskabet, bliver vi et bedre hold. Begge spillere er integreret godt med holdet hurtigt, siger Fatih Terim.

Forventningerne til Galatasaray er store blandt klubbens fans efter ankomsten af de to spillere, og tyrkernes præsident, Unal Aysal, er optimist. Han er ikke ked af at have brugt mange millioner kroner på sine nye stjerner.

- Disse investeringer vil betale sig. Det, som vi tjener på at være med i Champions League, dækker de omkostninger, der er kommet i forhold til de køb, siger Unal Aysal ifølge AFP.

Det er ventet, at Drogba er med fra start, når Schalke 04 i Istanbul spiller den første af to 1/8-finaler mellem klubberne.

Drogba bliver ifølge flere medier flankeret af Sneijder og Burak Yilmaz, der har haft en forrygende Champions League-sæson med indtil videre seks scoringer.

Dagens anden kamp står mellem AC Milan og FC Barcelona i Milano. Returkampene i begge opgør spilles 12. marts.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.