Drogba går til kamp mod Israels EM-værtskab

En række kendte fodboldspillere er modstandere

Didier Drogba er sammen med en række andre fodboldspillere gået til kamp for at få u-21 EM fjernet fra Israel. Foto: Scanpix

Didier Drogba er sammen med en række andre fodboldspillere gået til kamp for at få u-21 EM fjernet fra Israel. Foto: Scanpix

TEL AVIV: En række fodboldberømtheder med den tidligere Chelsea-angriber Didier Drogba i spidsen protesterer over, at Israel skal afholde næste sommers U/21-EM i fodbold med tanke på Israels konflikt med palæstinenserne.

Drogba har sammen med Chelseas Eden Hazard, Newcastles Papiss Cissé og en række topspillere fra den franske, spanske og italienske liga sendt et klagebrev til Uefa, hvor de kræver, at man finder et andet sted at afvikle den prestigefyldte turnering.

De mener, at de angreb, der er sket på Gaza-striben bliver legitimeret ved, at Israel får lov at afholde turneringen.

Spillerne understreger i brevet deres solidaritet med folket i Gaza, "som lever under belejring og bliver nægtet menneskelig værdighed og frihed."

U/21-EM bliver afholdt 5.-18. juni og bliver et af Israels største sportsarrangementer nogensinde.

Flere af landstrænerne fra de deltagende lande udtrykte i forbindelse med EM-lodtrækningen i onsdags bekymring, men forventer dog, at arrangørerne har situationen under kontrol.

- Vi har fulgt begivenhederne på tv og har set de problemer, der er, siger Norges Per Joar Hansen ifølge Reuters.

- Men vi har talt med den norske regering, med den norske ambassade i Israel og med Uefa, og nu da krigen er stoppet, ser vi frem til at deltage, siger Per Joar Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden