Drone var tæt på at kollidere med passagerfly

Drone fløj alt for højt i Københavns Lufthavn, og det er at spille hasard med flypassagerers liv, lyder det.

En pilot på et passagerfly fik sig en slem forskrækkelse under en indflyvning til Københavns Lufthavn fredag, da piloten pludselig fik øje på en drone.

Det skriver Trafik- og Byggestyrelsen i en pressemeddelelse onsdag.

Styrelsen ser på hændelsen med stor alvor. Det kunne nemlig have haft fatale konsekvenser, hvis flyet og dronen var kollideret.

- Vi tager skarp afstand fra sådanne ulovlige flyvninger med droner. Det er et udtryk for stor dumhed, og der spilles hasard med flypassagerers liv, når en drone flyves i nærheden af et almindeligt fly, siger Jesper Rasmussen, vicedirektør i Trafik- og Byggestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Piloten beskriver afstanden til dronen som "meget tæt". Dronen, der er uidentificeret, fløj også alt for højt i forhold til, hvad der er tilladt.

Den maksimale tilladte højde for droner er 100 meter over terræn. Men dronen befandt sig omkring 450 meter over jorden.

Derudover er det heller ikke tilladt at flyve over byer eller nær lufthavne uden en dispensation fra Trafik- og Byggestyrelsen.

Jesper Rasmussen understreger, at det er vigtigt som drone-ejer at kende reglerne.

- Droner bliver mere og mere udbredte, og det er vigtigt at personer, som flyver med droner, sætter sig ind i, hvilke regler der gælder. Hvis man er i tvivl, bør man kigge på Trafik- og Byggestyrelsens hjemmeside, siger Jesper Rasmussen.

Hændelsen i Københavns Lufthavn står ikke alene. I løbet af det seneste års tid har der ifølge Trafik- og Byggestyrelsen været adskillige lignende tilfælde i europæisk luftrum.

De britiske luftfartsmyndigheder har eksempelvis i 2014 til 2015 oplysninger om seks tilfælde, hvor fly var i nærkontakt med droner i britisk luftrum.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.