Droner skal hjælpe dansk beredskab ved ulykker

Beredskabsstyrelsen vil indkøbe to droner, som kan hjælpe brandfolk og andre myndigheder.

Droner kan gøre myndighedernes indsats mere effektiv, når der sker større ulykker.

Derfor har Beredskabsstyrelsen besluttet at købe nogle af de flyvende øjne til brug for redningsberedskabet, oplyser styrelsen mandag.

- I første omgang køber vi to droner. Den ene er det vi i daglig tale kalder en helikopter, som kan flyves manuelt og kan bruges til eftersøgning af personer og identificere objekter på jorden, som man ikke nødvendigvis kan se fra alle sider fra jorden.

- Den anden, der er en fastvinget flyver, er primært til at lave nye kort over områder, hvor man bedre kan se et før- og efterbillede af eksempelvis et oversvømmet område, forklarer Brian M. Wesselhoff, sektionschef i Beredskabsstyrelsens nationale beredskab.

Beredskabsstyrelsens rolle er at assistere brandvæsnet og andre myndigheder ved store brande, oversvømmelser, kemiudslip eller andre alvorlige hændelser, som set i jordhøjde kan synes kaotiske.

Efter planen skal dronerne sættes ind både i Danmark og i forbindelse med indsatser i udlandet.

- Vi forventer, at de kan bruges i situationer, hvor det daglige kommunale beredskab ikke har en drone, de kan bruge. Eller i særlige situationer hvor det er særligt blæsende. De her droner er nemlig særlig hårdføre og robuste, forklarer Brian M. Wesselhoff og fortsætter:

- I forbindelse med det internationale arbejde skal dronerne kunne deltage med kortlægning af større ulykkesområder som jordskælv og oversvømmelser. Måske skal de også bruges til overvågning af flygtningestrømme.

Brian M. Wesselhoff forklarer, at Beredskabsstyrelsen længe har overvejet at indsætte droner i det daglige arbejde.

- Vi vil gerne bruge informationen, som droner bidrager med, operativt. Hele analyse-delen skal også været med. Det har taget lidt tid, at finde ud af, hvordan vi kunne bruge den nyeste teknologi på den måde, siger han.

De nye redskaber ventes at være klar til brug fra efteråret, når også der er uddannet drone operatører.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst