Udland

Dronning Elizabeth tiljublet af millioner

Enorm folkemængde hylder den jubilerende regent ved de afsluttende festligheder ved Buckingham Palace.

Dronning Elizabeth tiljublet af millioner

Dronning Elizabeth II blev tiljublet af enorme menneskemængder, da hun tirsdag kørte i karet gennem det centrale London fra parlamentet til Buckingham Palace, hvor hendes 60 års regentjubilæum blev afsluttet.

Dronningens hestetrukne karet blev eskorteret af over 100 ridende soldater i traditionelle uniformer.

På fjerde- og sidstedagen af dronningens diamantjubilæum toppede festlighederne, da dronningen og den nærmeste familie kom ud på balkonen på Buckingham Palace, mens Spitfires og andre fly fra Royal Air Force fløj hen over slottet i lav højde.

Flyopvisningen kulminerede med "The Red Arrows", der udsendte rød, hvid og blå røg over kongeslottet. "God save the Queen" blev sunget af folkemængden forud for en salut med 60 skud og et trefoldigt hurra.

Den 86-årige dronning måtte gennemføre tirsdagens program uden sin fire år ældre mand, prins Philip, der mandag blev indlagt med en infektion i blæren. I stedet kom tronarvingen, prins Charles, til at spille en mere fremtrædende rolle under ceremonierne.

- Prins Philip er sløj, men han har ydet det, som han skulle og mere til, siger den midaldrende Jill Davies fra Suffolk, som er i London for at vinke til monarken, da optoget kører ned ad Downing Street.

En anden tilskuer, den 53-årige designer Sheree Charalampous, siger, at det har været et par fantastiske dage.

- På trods af økonomien og alt muligt så har det været den mest fantastiske fejring, siger hun og tilføjer:

- Det har været fire utrolige dage!

Dronning Elizabeth indledte tirsdagens ceremonier i Sankt Pauls domkirke.

- Vi markerer i dag et jubilæum for dronningens historiske og meget offentlige pligttroskab - en pligttroskab, der har holdt ved med overbevisning, ro og generøsitet gennem vores liv, sagde Rowan Williams, ærkebiskoppen af Canterbury.

/ritzau/Reuters