Dronning Silvia anmelder omstridt billede

Dronning Silvia anmelder flere aviser for at bringe et billede af kongen og hans nøgne elskerinde.

Dronning Silvia anmelder omstridt billede

Så er der igen krise på kongeslottet i vores broderland.

Den svenske dronning Silvia har besluttet at anmelde en række svenske aviser for at have bragt et yderst kontroversielt billede af kong Carl Gustaf. Det skriver svenske Aftonbladet, som også er blandt de anmeldte aviser.

På det manipulerede billede står kongen i midten omgivet af nogle venner. Foran dem ligger en nøgen kvinde dækket af pizzaer. Kvinden forestiller kongens påståede elskerinde Camilla Henemark, der har været sangerinde i Army Of Lovers.

På gulvet foran pizzabordet ses dronning Silvia ligge på knæ i færd med at skubbe et hagekors ind under et gulvtæppe. Formentlig en hentydning til hendes tyske families fortid.

Det omstridte billede er lavet af den svenske kunstner Elisabeth Ohlson Wallin og blev første gang bragt i det svenske magasin Tiden, efterfulgt af en række andre blade og aviser, herunder Aftonbladet.

Elisabeth Ohlson Wallin har tidligere fortalt, at hun ikke har spurgt nogle af ​​de involverede personer om lov, før hun offentliggjorde billedet.

- Jeg besluttede ikke at spørge nogen om lov. Måske har jeg gjort forkert, måske ikke, fortalte hun til norske VG sidste år.

Carl Gustaf har de senere år været forfulgt af en stribe skandalehistorier, som blandt andet handler om, at han har besøgt stripklubber.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.