Danmark

Dronningen og prins Henriks kunst begejstrer på Aros

For første gang udstiller regentparret sammen, og det er en succes, mener to kunstanmeldere.

Dronningen og prins Henriks kunst begejstrer på Aros

Lørdag slår kunstmuseet Aros i Aarhus dørene op for en udstilling med et udvalg af dronning Margrethe og prins Henriks kunstværker.

Det er første gang, at regentparret udstiller sammen, og det slipper de godt fra, mener kunstanmeldere.

Jyllands-Posten giver fem ud af seks stjerner, mens Berlingske vurderer præstationen til fire ud af seks.

- Det er et vibrerende og kreativt stævnemøde mellem et gallisk og nordisk temperament, som Aros giver husly til, skriver Lars Ole Knippel i Jyllands-Posten.

Med over 150 kunstværker fordelt på 10 rum får publikum noget for entrebilletten, og kunstnerne får vist deres kreative mangfoldighed.

Der er porcelæn med kinesiske skrifttegn, malerier, digte, bispekåber, skulpturer og meget andet.

Den besøgende imponeres over regentparrets maniske flid, hedder det i Jyllands-Posten, som mener, at kunsten er et tilflugtssted, hvor "ægtefællerne meningsfuldt kan koble af og ventilere deres musiske sider".

Dronning Margrethe har en håndfuld udstillinger bag sig, og meningerne er altid delte, konstaterer Berlingske Torben Weirup.

Nogle mener, at en sådan udstilling bruger plads og tid, der kunne have været anvendt til andre og - underforstået - bedre formål, nævner han.

Andre mener, at den slags udstillinger både kan give økonomisk mening for de museer, der lægger rum, gulv og vægge til samt skærpe interessen for kunst ud over de i forvejen interesseredes rækker.

- Men under alle omstændigheder er det også af væsentlig betydning, at det danske samfund har et regentpar, der tager billedkunst og lyrik så alvorligt, at det fylder meget i deres liv, gerning og interesser, skriver Berlingskes anmelder.

Udstillingen med titlen "Pas De Deux Royal - et kunstnerisk møde" varer til den 24. februar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.