EMNER

Dronningen sydede af begejstring

Dronning Margrethe kunne huske uofficielt besøg på Læsø i 1998, hvor hun også besøgte saltsyderi

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dronningen ankommer til saltsyderiet på Læsø. Foto: Kim Dahl Hansen

LÆSØ:Dronning Margrethe og Prins Henrik har på deres tur på Læsø tirsdag valgt at tilbringe nogle timer hver for sig.

Derfor ankom majestæten alene til Læsøs største seværdighed Læsø Saltsyderi.

Her blev hun vist rundt af sydemester Poul Christensen, der i øvrigt havde æren at vise regentparret rundt på saltsyderiet allerede i 1998, da de var på uofficielt besøg på Læsø sammen med det norske regentpar.

Samme hytte som sidst

Dronning Margrethe spurgte meget til saltfremstillingen og tog sig tid til at gå helt hen til saltkarret for at fornemme, hvordan fordampningen fandt sted.

Hun så også på de mange kurve med salt og ville vide, hvordan deres indhold adskilte sig fra hinanden. Desuden ville hun vide, om det var præcist den samme saltsydehytten, som hun så i 1998 sammen med det norske regentpar.

- Der er ingen tvivl om, at majestæten har en stor interesse for saltsydning, og hun kender også til arkæologien her på rønnerne, som var med til at starte hele vores projekt, sagde Poul Christensen, da dronningen og hendes følge havde forladt saltsyderiet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst