Dronningen sydede af begejstring

Dronning Margrethe kunne huske uofficielt besøg på Læsø i 1998, hvor hun også besøgte saltsyderi

Marianne Isen
Dronning Margrethe stillede mange spørgsmål til sydemester Poul Christensen om saltsydning - blandt andet om, hvor tit man skal skifte det saltholdige vand. Foto Kim Dahl Hansen.
EMNER 3. september 2013 15:41 - Opdateret 3. september 2013 21:34

LÆSØ: Dronning Margrethe og Prins Henrik har på deres tur på Læsø tirsdag valgt at tilbringe nogle timer hver for sig.

Derfor ankom majestæten alene til Læsøs største seværdighed Læsø Saltsyderi.

Her blev hun vist rundt af sydemester Poul Christensen, der i øvrigt havde æren at vise regentparret rundt på saltsyderiet allerede i 1998, da de var på uofficielt besøg på Læsø sammen med det norske regentpar.

Samme hytte som sidst

Dronning Margrethe spurgte meget til saltfremstillingen og tog sig tid til at gå helt hen til saltkarret for at fornemme, hvordan fordampningen fandt sted.

Hun så også på de mange kurve med salt og ville vide, hvordan deres indhold adskilte sig fra hinanden. Desuden ville hun vide, om det var præcist den samme saltsydehytten, som hun så i 1998 sammen med det norske regentpar.

- Der er ingen tvivl om, at majestæten har en stor interesse for saltsydning, og hun kender også til arkæologien her på rønnerne, som var med til at starte hele vores projekt, sagde Poul Christensen, da dronningen og hendes følge havde forladt saltsyderiet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...