Danmark

Dronningens gæster forventer sjov løssluppen aften

Dronningens fødselsdag kulminerer med middag torsdag aften, og gæsterne forventer en sjov, løssluppen fest.

Dronningens gæster forventer sjov løssluppen aften Foto: POLFOTO/Finn Frandsen

Dronningens gæster forventer sjov løssluppen aften Foto: POLFOTO/Finn Frandsen

Dronningens fødselsdagsgæster forventer en festlig aften torsdag på dronningens egentlige fødselsdag, hvor pressen i modsætning til under onsdagens gallataffel ikke er inviteret med indenfor.

Sådan lød det fra blandt andre grev Ingolf og grevinde Sussi på vej ind til middagen på Fredensborg Slot:

- Løssluppent og dejligt samvær, det glæder vi os til, sagde grevinden, der fortalte, at parret har givet dronning Margrethe et sølvfad i fødselsdagsgave.

De to var langt fra de eneste, der forventede en festlig aften på dagen for dronningens 75-års fødselsdag. Også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) glædede sig til "en rigtig sjov fest, der er lidt mere privat".

Inden hun trådte ind til aftenens fest, nåede hun at fortælle, at regeringen og Folketinget har givet dronningen en gave, der har været svær - for ikke at sige umulig - at pakke ind:

- Regeringen og Folketinget har givet dronningen en gave, en staudehave. Det er noget af en gave, og det gode ved den er, at den også er tilgængelig for offentligheden, lød det fra statsministeren.

Haven bliver anlagt i haven i Fredensborg, fortalte statsministeren.

Aftenens fest er kulminationen på fejringen af dronningens 75-års fødselsdag. Til festen er kongefamilierne fra Sverige og Norge repræsenteret. Alt i alt er der knap 230 gæster på gæstelisten til aftenens fødselsdagsmiddag.

Dronningen er i løbet af hele torsdag blevet fejret. Dagen begyndte med morgenvækning på Amalienborg og fortsatte med en tur i karet gennem København.

Den åbne karet tillod tilskuere at komme helt tæt på dronningen, der havde fået selskab af kronprinsparret, fordi prins Henrik som bekendt er syg og derfor ikke kunne være med.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.