EMNER

Dronningens skatmester

Ole Villumsen Krog er dekoreret med en række danske og franske ordener. Samt et par stykker fra Østrig og en fra Luxembourg og Tyskland.

Ole Villumsen Krog er dekoreret med en række danske og franske ordener. Samt et par stykker fra Østrig og en fra Luxembourg og Tyskland.

¤Ole Villumsen Krog, direktør for det kongelige sølvkammer,Holme Ringvej 133, Viby J, fylder søndag 70 år. Interessen for sølv overvandt jobbet som skolelærer og førte til den fornemme stilling som chef for Det Kongelige Sølvkammer. Det var gennem sin interesse for gammelt sølv, dragthistorie og bordopdækninger ved royale hoffer, at Ole Villumsen Krog i første omgang blev ansat som fuldmægtig i Statsinventariekommissionen. Det førte i 1982 til ansættelse som Hendes Majestæt Dronningens sølvregistrator og kurator for sølvkammeret i 1988 - med direktør som titel. Og han blev den første af slagsen. - Sådan en havde man mærkelig nok aldrig haft. Derfor eksisterede der ikke en registrant over sølvkammerets beholdninger af fuldstændig uvurderligt sølv, har Ole Villumsen Krog tidligere fortalt Ritzau. Han satte skik på sølvet og sørgede for, at der nu findes fuldstændige oplysninger - så vidt muligt - om sølvskattene, som er de største i Europa. Der er ingen tvivl om, at Ole Villumsen Krog elsker sit sølv. Han har afdækket dets historie, registreret det, beskrevet det og vist det frem på et hav af udstillinger. Ole Villumsen Krog har desuden arrangeret sølvudstillinger utallige steder i verden og forelæst om sølv ved adskillige internationale konferencer i ind og udland. Selvom han arbejder i København, bor han i Viby tæt på Århus. Han blev enkemand i 1997, da hans hustru, folkeskolelærer Birgit Krog, døde. Fritiden bruges meget ofte i Han Herred, hvor har har sommehus lidt udenfor Fjerritslev./ritzau/