Aalborg

Dropper spareforslag

Specialklasseelever skal alligevel ikke bruge længere tid på transport

Rådmand Tina French Nielsen (V) og resten af skoleudvalget dropper forslaget om at spare på specialbefordring.

Rådmand Tina French Nielsen (V) og resten af skoleudvalget dropper forslaget om at spare på specialbefordring.

AALBORG:Eleverne i Aalborg Kommunes specialklasser skal alligevel ikke bruge i længere tid på at komme til og fra skole. Medlemmerne af kommunens skoleudvalg har nemlig vendt tomlen ned af til et forslag om at spare mellem 400.000 og 800.000 kroner ved at lave mere samkørsel og forlænge den tid, det må tage taxa at aflevere eller hente eleverne.

- Ser man på det samlet set, står besparelsen ikke mål med den belastning, man pålægger skolerne og den bekymring og de ulemper, det vil medføre for eleverne og deres forældre, forklarer skolerådmand Tina French Nielsen (V).

Bekymringerne handler blandt andet om, at skoledagen vil blive for lang, hvis transporten - eller ventetiden på transporten - tager længere tid. Og der er også mange forældre, som er bange for, at det vil give så megen uro og uforudsigelighed, at det vil gå ud over børnenes læring.

- Det kan godt være, at man kan spare 400.000 på kørslen. Men samtidig vil der også være udgifter til personale til at se efter børnene, hvis de ankommer tidligere eller tager senere hjem. Og derfor har vi heller ikke vurderet, at det kan svare sig i det lange løb, siger Tina French Nielsen.

Hun afviser ikke, at der kan spares en smule ved at kigge på administrationen af specialbefordringen. Men de nuværende tidsintervaller på 20 minutter for aflevering og 15 minutter for afhentning og sammenlagt 1 times taxa-transport i alt bliver der ikke ændret på.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst