DRs Ramasjang kom til byen

Ni-årige Sofus Brønnum stjal billedet, da DRs quiz-program RamaChancen var i Hals

Vinderholdet bestod af Sofus Brønnum og Clara Justsen fra badminton-klubben. Deres holdkammerater var med til at fejre sejren med overbevisende 4-1.

Vinderholdet bestod af Sofus Brønnum og Clara Justsen fra badminton-klubben. Deres holdkammerater var med til at fejre sejren med overbevisende 4-1.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fire svedige børnehænder ryster svedende over de to røde quiz-knapper. Ramasjang-vært Sofie Linde spørger: "Hvilket dyr laver perler?" Bang! Mathilde knalder hånden på den røde knap og svarer korrekt. Et brøl af jubel eksploderer blandt bøger og børn på biblioteket. Ramasjangs gameshow RamaChancen er i den grad kommet til biblioteket i Hals, og Mathilde er én af fire børn, der onsdag er med i quiz-programmet, der både stiller krav til paratviden, styrke, hurtighed og kendskab til musik. To hold - en vinder Dagens to hold består af Mathilde Jakobsen (12) og Louise Hansen (12) fra Søspejderne i byen, mens Clara Justsen (11) og Sofus Brønnum (9) stiller op for badminton-klubben. Selv om Mathilde Jakobsen fra Søspejderne svarer rigtigt på perle-spørgsmålet, så er det ni-årige Sofus Brønnum, som tager de fleste point hjem til sig selv og Clara Justsen fra badminton-holdet. Han sikrer sit hold sejren ved at vinde tre ud af fem kategorier foran de 12-årige piger. - Det er rigtig sjovt. Jeg kunne slet ikke sove i nat, siger Sofus Brønnum, Han indrømmer, at han blev en smule nervøs, da konkurrencen gik i gang. De sidste par uger har RamaChancen været på byens læber, og forrige mandag var et tv-hold forbi for at filme deres badmintontræning. - De ville have, jeg skulle misse et slag, siger Sofus Brønnum og ryster lidt på hovedet som om, det ikke er noget, han lige gør. - Han er ikke sådan at slå ud, siger hans mor Malene Brønnum. Fik autografer Det gjorde de to på andenpladsen også, Mathilde Jakobsen og Louise Hansen fra sjette klasse, der blev slået af en fra tredje. - Det kan være, han har bedre lærere end os, siger Louise Hansen med et smil, inden hun sammen med alle de andre skynder sig ind for at få en autograf fra værten Sofie Linde. Uanset om der var vindere og tabere, autografer eller ej, så fik Hals i hvert fald noget opmærksomhed. - Det var en stor succes. Folk vil helt sikkert i lang tid snakke om, at nu er Hals kommet på landkortet. Og så håber vi jo også lidt, at biblioteket kan blive kendt for at være med på lidt af det hele, sådan da, siger en smilende biblioteksassistent Marianne Jensen fra Hals Bibliotek. Ramasjangs svar på spørgsmålet var i øvrigt "østers".

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.