Skagen

Drukneulykke tager tid at undersøge

Den Maritime Havarikommission skal klarlægge forløbet og finde svar - ikke placere ansvar

Ulykken skete, da maskinmesteren skulle stige om bord på Nord Gardenia fra en lodsbåd. Foto: Alf van Beem

Ulykken skete, da maskinmesteren skulle stige om bord på Nord Gardenia fra en lodsbåd. Foto: Alf van Beem

SKAGEN:Drukneulykken natten til torsdag, hvor en 47-årig maskinmester faldt over bord, mens han var ved at stige om fra en lodsbod til tankskibet Nord Gardenia øst for Skagen, skal nu undersøges af Den Maritime Havarikommission. Og det er en undersøgelse, der kommer til at tage nogen tid, fortæller Øssur Jarleivson Hilduberg, der er undersøgelseschef i havarikommissionen.

- Vi skal i gang med at indsamle data om ulykken: besøge skibet, snakke med de implicerede, så vi kan dokumentere, hvad der er sket. Vi skal finde ud af, hvordan tingene er sket.

- Derefter går vi så i gang med at prøve at finde ud af, hvorfor ulykken er sket, siger Øssur Jarleivson Hilduberg og tilføjer, at hele processen sagtens kan tage to-tre måneder.

Når havarikommissionen så er færdig med sit arbejde, bliver der skrevet en rapport om ulykken, men kommissionen tager ikke stilling til, om der videre skal tages juridiske skridt.

- Vi er en havarikommission, og det er vores opgave at finde ud af, hvorfor sådan en ulykke sker. Vi interesserer os ikke for, om der er regler og love, der er blevet overtrådt - det er andre myndigheder, der skal tage stilling til det. Det gør de så givetvis blandt andet på baggrund af vores rapport, siger Øssur Jarleivson Hilduberg.

De myndigheder, der kan tage stilling til videre skridt, er Søfartsstyrelsen og politiet.

Den Maritime Havarikommissions undersøgere er torsdag formiddag på vej til Skagen for at indlede undersøgelserne.