Danmark

DSB-direktør: Sikkerheden kommer i første række

Direktør afviser sikkerhedshul i DSB. Men medarbejderne kan have svært ved at følge med ændringer, siger han.

DSB-direktør: Sikkerheden kommer i første række

Sikkerheden kommer i første række i DSB.

Det fastholder DSB's direktør for Operation & Strategi, Anders Egehus, selvom lokomotivførerne onsdag morgen kortvarigt nedlagde arbejdet og begrundede det med, at de ikke længere kan tage ansvaret for passagerernes sikkerhed.

- Jeg vil gerne slå fast, at sikkerheden kommer først i DSB. Det gælder både for vores ansatte og for passagererne, siger Anders Egehus.

Spørgsmål: Men det er vel et alvorligt problem, når lokomotivførerne ikke længere vil tage ansvaret for passagerernes sikkerhed og advarer om, at det kun er et spørgsmål om tid, før der sker en ulykke?

- Det har du ret i, hvis du tager lige præcis den vinkel. Men sikkerheden kommer i første række, og det er også helt tydeligt kommunikeret til alle vores medarbejdere, at det er sådan, det er.

- Vi beder ikke nogen om at køre et tog, medmindre at alt er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Hvis de sikkerhedsregler, vi selv har, og de regler, som Banedanmark og Trafikstyrelsen har, ikke er overholdt, så kører vi simpelthen ikke nogen tog.

Spørgsmål: Overdriver lokomotivførerne så, hvor alvorligt det står til med sikkerheden?

- Der foregår en masse ændringer i DSB for tiden, og vi er selvfølgelig opmærksomme på, at det kan være svært for vores medarbejdere at følge med. Men vi er i en løbende dialog med dem om det her.

Netop dialogen mellem ledelsen og medarbejderne er et andet kritikpunkt fra Dansk Jernbaneforbund.

DSB-ledelsen har ifølge togpersonalets fagforbund indført en fejlkultur, hvor man leder med frygt og trusler om fyringer uden at føre en ligeværdig dialog med medarbejderne. Men det afviser Anders Egehus.

- Vi er i løbende dialog både med Dansk Jernbaneforbund og med tillidsfolkene omkring de her ting. Jeg kan kun sige, at jeg synes, det er ærgerligt, at kunderne skulle tages som gidsler i den her sammenhæng, siger han.

DSB-direktøren sender samtidig en beklagelse til alle de kunder, som er blevet ramt af aflysninger og forsinkelser i togtrafikken.

- Jeg vil gerne beklage de gener, vores kunder har været udsat for her til morgen. Togdriften er ved at blive genoprettet, men det er ikke noget, man bare lige gør med et trylleslag, når alt har holdt stille.

- Men i eftermiddag kommer vi til at køre med den køreplan, der var planlagt for dagen, siger Anders Egehus.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.