EMNER

DSB har rekordmange tog til tiden

2012 blev et nyt rekordår for DSB, når det gælder tog til tiden, men der aflyses stadig for mange tog

Foto Carl Th. Poulsen

Foto Carl Th. Poulsen

HELE LANDET: Det gamle DSB-motto "Tog til tiden" har været udsat for megen spøg og skæmt gennem årene. Men nu kan jernbanevirksomheden faktisk prale af, at den har leveret den største andel af rettidige tog siden årtusindskiftet.

I 2012 ankom 94,3 procent af alle fjern- og regionaltog med en forsinkelse på under 6 minutter, som er den grænse, der er opstillet i trafikkontrakten med staten.

Det er den største andel siden 2000, hvor man indførte den nuværende opgørelsesmetode, og et pænt stykke over kravet på 90,3 procent.

Også på Kystbanen og i S-togstrafikken lever DSB op til kravene, og det skyldes blandt andet nogle væsentligt mindre udfordrende vintermåneder i 2012.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at tog ligesom alle andre transportformer er underlagt naturens luner, og 2012 var rent vintermæssigt ikke så belastet som de tidligere år, forklarer Tony Bispeskov, trafikinformationschef hos DSB.

Togselskabet har dog også selv sat fokus på rettidigheden sammen med de skinneansvarlige hos Banedanmark, og det har udløst en række nye tiltag.

Blandt andet har man indført såkaldte "perron-managere" på knudepunktsstationerne København H, Aarhus og Fredericia, som har ansvar for, at togene kommer af sted til tiden.

Samtidig har Banedanmark skærpet indsatsen for at holde skinnerne rene i løvfaldsperioden, ligesom man for de enkelte togstrækninger har lavet udvalg, som er kommet med forslag til at løse de lokale forsinkelser.

Men selvom rettidigheden er forbedret markant, så halser DSB stadig efter kravet om, at højst 0,6 procent af alle afgange må aflyses.

Selvom antallet af aflysninger er faldet, så blev 0,9 procent eller lige under et ud af 100 tog aflyst i 2012, og det ærgrer Tony Bispeskov.

- Vi har aldrig været tættere på at opfylde pålidelighedsmålet, end vi er nu, men vi har ikke opnået det aftalte mål, og det er selvfølgelig skidt, selvom tendensen går den rigtige vej, siger trafikinformationschefen.

Hos pendlerne rundt omkring i landet har man da også mærket, at DSB er blevet mere punktlige i det forgangne år.

- Når folk skælder ud over, at togene ikke kommer til tiden, så plejer jeg at sige, at jeg er daglig pendler, og at min erfaring er, at det gør de rent faktisk, siger Pia Knudsen, talsmand på strækningen mellem Aalborg og Arden, nord for Hobro.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.