DSB lukker automater af frygt for nytårshærværk

Vær ude i god tid eller køb på nettet eller telefonen, hvis du skal køre med DSB nytårsaften eller 1. januar

Foto: Dennis Lehmann/Scanpix 2013)

Foto: Dennis Lehmann/Scanpix 2013)

HELE LANDET: Hærværk hører efterhånden nytåret så meget til, at DSB igen i år finder det nødvendigt at lukke de fleste billetautomater i dagene omkring nytårsaften af frygt for, at de bliver smadret eller sprængt i luften af fyrværkeri.

Så hvis du skal bruge en togbillet de kommende dage, så køb den i god tid, på nettet eller via din telefon. DSB begynder at lukke automaterne mandag, og alle automater er først i drift igen onsdag den 1. januar fra klokken 12.

- Det er beklageligt, at vi er nødt til at tilbyde nogle af vores kunder en dårligere service i dagene omkring nytår, siger trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov, i en pressemeddelelse.

Billetautomaterne, der typisk står på togstationerne, vil være udstyret med information om de andre muligheder, kunderne har for at kunne købe billetter.

Det er fortsat muligt at bruge rejsekort og klippekort samt at købe billetter på dsb.dk, via DSB’s app, i de 7-Eleven-kiosker, der er på stationerne, eller via de traditionelle billetsalg.

I hovedstadsområdet er det desuden muligt at købe billetter på sms-tjenesten 1415 eller 1415.dk.

Ifølge DSB er det hvert år forbundet med store omkostninger at reparere automaterne efter nytårsaften.

Der er tidligere år ødelagt cirka 10 automater omkring nytår, og en ny billetautomat koster 250.000 kroner.

Omkring årsskiftet 2007/2008, som var det sidste år, inden DSB begyndte at lukke automaterne, blev der ødelagt 47 automater.

- Det er der i sidste ende kun kunderne til at betale. Desuden forebygger vi på den her måde, at automaterne er i stykker i flere dage efter nytårsaften, sådan som nogle af kunderne har oplevet tidligere år, siger Tony Bispeskov.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.