DSB lukker billetautomater omkring nytår

For at undgå hærværk på automaterne nytårsaften lukker DSB igen i år et stort antal billetautomater

For at undgå hærværk på automaterne nytårsaften lukker DSB igen i år et stort antal billetautomater. Arkivfoto: Michael Koch

For at undgå hærværk på automaterne nytårsaften lukker DSB igen i år et stort antal billetautomater. Arkivfoto: Michael Koch

HELE LANDET: For at forebygge at DSB's billetautomater bliver ødelagt af hærværk omkring nytårsaften, har DSB igen i år valgt at lukke for en stor del af billetautomaterne over hele landet på DSB stationer samt stationerne på S-togsnettet.

Automaterne vil være lukkede fra lørdag den 29. december klokken 8.00, og de vil blive åbnet igen i løbet af 1. januar - senest klokken 16. DSB ser ingen anden udvej end at lukke automaterne, siger trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov.

- Det er beklageligt, at vi er nødt til at tilbyde nogle af vores kunder en dårligere service i dagene omkring nytår. Men samtidig forebygger DSB på denne måde, at automaterne vil være i stykker i dagene efter nytårsaften, siger han.

10 ødelagt sidste år

Automaterne koster 250.000 kroner stykket. Sidste år, hvor DSB også lukkede automagterne, blev der ødelagt 10 automater i forbindelse med nytårsaften. Det er langt færre end tidligere. Nytårsaften for fem år siden blev der ødelagt hele 47 automater.

Selv om automaterne kan repareres, så er det også meget dyrt, oplyser Tony Bispeskov.

At billetautomaterne bliver lukket, betyder dog ikke, at kunderne ikke kan komme til at købe billet.

Billet uden gebyr

Hvis billetautomaten er lukket, kan kunderne i stedet købe billet i toget uden gebyr, oplyser DSB. På de lukkede automater vil DSB hænge information op om, hvordan man alternativt kan købe billet.

- Vores togpersonale er informeret om, hvor og i hvilket omfang automaterne er lukkede, siger Tony Bispeskov.

Desuden er det muligt at købe billet via www.dsb.dk og DSB's billet app til smartphones.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.