Danmark

DSB sender IC4 til afgørende eksamen

DSB vil undersøge om IC4-toget har en realistisk fremtid i den danske togdrift. Plan B er ukendt.

DSB vil sende det skandaleramte IC4-tog til en "afgørende eksamen". Her skal internationale eksperter vurdere, om toget har en fremtid på de danske skinner.

- DSB har besluttet at igangsætte ny undersøgelse af IC4/2-togene for at få belyst, om det er realistisk og økonomisk forsvarligt at få togene ud at køre med en tilstrækkelig høj driftsstabilitet, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen omfatter også IC4-togets "lillebror" IC2, der indeholder mange af de samme komponenter og ligeledes er bygget af italienske Ansaldobreda.

IC4-toget har siden det blev bestilt i 2000 trukket et stigende antal af skandaler bag sig, og flere er kommet til, efter det sidste tog blev modtaget i september 2013 - otte år for sent.

- De seneste par års driftserfaringer viser, at lidelseshistorien om IC4/2 ikke stopper med leverancen af togene. Senest har mangelfuld kommunikation mellem koblede togsæt, aksellejekasser - og manifoldrevner tilføjet sig listen over udfordringer, skriver DSB.

Disse erfaringer strider ifølge DSB imod konklusionen i den rapport, som det britiske konsulenthus Atkins udarbejdede fra Transportministeriet i 2011, hvor konklusionen lød, at IC4 grundlæggende var et sundt tog.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.