DSU-formand: Ny S-regering må skrotte integrationsydelse

DSU samler ind til fattige flygtningebørn, men det skal ikke ses som kritik af S-accept af fattigdomsydelser.

Samtidig med, at Socialdemokratiets ledelse har fået advarsler fra folketingsmedlemmer, der var bekymrede for partiets kursskifte om integrationsydelsen, har partiets ungdomsorganisation, DSU, startet en indsamling til fordel for fattige flygtningebørn.

I en pressemeddelelse om indsamlingen langer DSU kraftigt ud efter udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der for tiden forhandler med de borgerlige partier om at udstrække integrationsydelsen til tusindvis af borgere.

- Nu går Inger Støjberg for langt. Det er uskyldige børn, der skal vokse op i fattigdom som følge af regeringens forslag til udlændingestramninger. Fattigdom løser ikke integrationen, tværtimod, skriver DSU i en pressemeddelelse om indsamlingen.

Socialdemokraterne røg ud af forhandlingerne tirsdag, da Støjberg afviste partiets forslag om, at børnefamilier på integrationsydelse blandt andet skulle kunne få flyverdragter og gummistøvler til deres børn.

Men inden da nåede udlændingeordfører Dan Jørgensen (S) at acceptere, at Socialdemokraterne godt kunne stemme for integrationsydelsen, som der alligevel ser ud til at være flertal for i Folketinget.

Den accept fik ifølge Jyllands-Posten flere menige socialdemokrater til at advare internt mod at dreje partiet til højre.

DSU-formand Alexander Grandt Petersen mener, at det bør være et mål for en fremtidig socialdemokratisk regering at afskaffe integrationsydelsen igen.

- Jeg vil være meget skuffet, hvis mit parti ikke går op i at vi med regeringsmagten i hånden næste gang skal afskaffe integrationsydelsen.

Alligevel mener han ikke, man kan kritisere S-ledelsen for at ville stemme for integrationsydelsen.

- Der var et flertal for integrationsydelsen. Så prøvede man, om man kunne rette op på særligt den del, der rammer børnene hårdest. Men selv det var for slap en udlændingepolitik for Inger Støjberg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.