DSU: Stem fra skolen eller studiet

Unge socialdemokrater fra Aalborg vil have mobile valgsteder til efterårets kommunalvalg

Klaus Birkedal Videbæk
Formanden for DSU i Aalborg Michael vil gerne have flere unge til at stemme ved kommunalvalget. I 2009 stemte kun 43,9 procent af de unge mellem 18 og 29 år.
Skolevæsen 10. februar 2013 18:44 - Opdateret 11. februar 2013 06:20

NORDJYLLAND: Skal man den lave stemmedeltagelse blandt unge ved kommunalvalg til livs, skal de have chancen for at stemme direkte fra deres uddannelsessted. Det mener DSU-formand i Aalborg Michael Bjerring, der i samarbejde med byrådskandidat Lisbeth Lauridsen vil fremlægge ideen for Socialdemokratiets byrådsgruppe.

- Vi er kede af, at kun to ud af fem unge stemte ved det sidste kommunalvalg i Aalborg. Det er en kæmpe udfordring, og vi skal tænke ud af boksen, siger Michael Bjerring.

De to idemænd forestiller sig, at man for eksempel piller en morgensamling ud af gymnasiernes program, og at man bruger den til at give de unge tid at stemme. Det kan ske på samme måde som, da kommunen ved folketingsvalget gav vælgerne mulighed for at brevstemme i bibliotekets bogbus.

- Det skal være nemmere. Der er mange førstegangsvælgere, og vi skal gøre det til en del af kulturen at stemme for dem, der ikke har prøvet det før, siger Michael Bjerring.

Mere end kilometer

Det er således ikke argumentet om færre meter eller kilometer fra hjemmet til valgstedet, der vejer tungest.

- For de unge er det ikke så meget den fysiske afstand, der betyder noget. Jeg tror gerne, de vil stemme, men de er ikke så godt inde i, hvordan det fungerer og tænker måske ikke over, at de skal huske at stemme på dagen. De har travlt med alt muligt andet.

- Det handler om at gøre det tilgængeligt for de unge at stemme, siger Lisbeth Lauridsen, der også vil have kommuner og uddannelser til at gøre mere for at oplyse de unge om valget. Skal forslaget blive en realitet til kommunalvalget, skal det vedtages i byrådet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...