- Du er skolens Mor

Karen Axen blev fejret - hun har været sekretær på Dronninglund Skole i 25 år

Efter hvert vers i en hyldestsang blev Karen Axen "bekranset" med serpentiner i forskellige farver. Foto: Ole Torp <i>Ole Torp</i>

Efter hvert vers i en hyldestsang blev Karen Axen "bekranset" med serpentiner i forskellige farver. Foto: Ole Torp Ole Torp

DRONNINGLUND:- Jeg har altid mødt på arbejde med glæde. Det giver næsten sig selv, når man er på en så god skole med så dygtige medarbejdere. Man kan kun blive glad, når man møder elever i forskellige aldre om morgenen, siger Karen Axen, som i sidste uge kunne fejre, at hun har været sekretær på Dronninglund Skole i 25 år.

Karen Axen stammer fra Skagen. Efter en handelsuddannelse var hun rejseleder for Tjæreborg i primært Spanien, og hun var med til at oprette Tjæreborgkoncernens filialer i Frankfurt og Hamburg. Det var i den forbindelse, hun mødte sin ægtemand, Jørgen Axen. De flyttede til Frederikssund i Nordsjælland, hvor hun arbejdede som korrespondent og fik to børn.

Ansat i 1988

I 1979 forlagde familien residensen til Dronninglund, hvor Karen Axen i 10 år var hjemmegående husmor, og efterfølgende sit arbejde i folkeskolen. Det første års tid som vikar, og i 1988 blev hun ansat som sekretær på Dronninglund Skole.

Et spændende job

- Det, der er så spændende ved mit arbejde, er, at arbejdsopgaverne ændrer sig hele tiden. Når man møder om morgenen, ved man knap, hvad dagen bringer. Det er også interessant, at skolen er en vigtig og integreret del af lokalsamfundet, siger en glad jubilar.

Ved jubilæumsfesten i lærerværelset på Dronninglund Skole hyldede skoleinspektør Preben Kjeldsen dagens jubilar.

- Stillingsbetegnelsen "skolesekretær" yder dig slet ikke nok retfærdighed. Du laver meget mere, end der står i arbejdsbeskrivelsen. Sekretariatet er skolens hjerte, og du er skolens Mor, som har et stort hjerte for os alle her.

Karen Axen har ved siden af arbejdet som sekretær også været en påskønnet arbejdskraft hos skolevejledningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.