Du kan ligeså godt vænne dig til blæsten

Det er ikke blot en fornemmelse, når folk snakker om det usædvanligt blæsende sommervejr i år

Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto Lars Pauli

NORDJYLLAND:Sommeren har rent faktisk været betydeligt mere blæsende end normalt. Det siger meteorolog Klaus Larsen, DMI.

- De fleste somre har vi perioder med stabilt højtryksvejr, der byder på dagevis med sol og varme, men sådan har det ikke været i år, siger Klaus Larsen.

Sommeren 2017 har derimod været domineret af vestenvind, der har pustet en lang række fronter med blæsevejr og regn ind over landet.

Tilmed har de mange vejrfronter, som er vandret hen over Danmark, givet et for årstiden kraftigt blæsevejr, da der lige syd for os ofte har været højtryksvejr med varme, mens der lige nord for os har været lavtryk med køligt vejr.

Når der på den måde er stor forskel i lufttrykket nord og syd for os, får vi kraftigt blæsevejr, når lufttrykket udlignes. Blæsende somre er dog ikke helt usædvanlige. I 2013 og 2015 var somrene også mere blæsende end normalt.

- August skal blive meget fin, hvis sommeren 2017 skal nå at have lige så mange gode sommerdage som normalt, men det er der desværre ikke udsigt til. Ifølge vores vejrprognoser forsætter vi i denne uge og næste uge med et tvivlsomt sommervejr i den samme skure, som det vi hidtil har haft. De kommende dage vil byde på vind og vand i rigelige mængder, siger Klaus Larsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden