Du kan stadig handle, når dankortet er nede

Når Nets er nede, og dankortet bliver afvist, må mange gå slukøret hjem fra supermarkedet. Men ikke, hvis du handler de rigtige steder.

Frustrationen er stor, når osten til aftenens spaghetti bolognese må blive i køledisken, fordi dankortterminalen i butikken er nede.

Når Nets oplever et sammenbrud, som det skete mandag aften, går mange danskere forgæves ud for at handle, og hverken hæveautomater eller Mobilepay hjælper i sådan en situation.

Men hvis man kender sine lokale butikker, kan der stadig være mulighed for at få varerne med hjem. En af mulighederne er at gå i én af Dansk Supermarkeds butikker.

- Ved nedbrud går vores terminaler offline, og lagrer betalingerne selv, indtil der er kontakt til netværket igen. Derfor kan man faktisk godt handle i Føtex, Netto og Bilka under et nedbrud hos Nets, fortæller Maria Lindstrøm Sejersen, der er kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked.

Personer med debit-kort, som Mastercard Cash, kan dog ikke bruge terminaler, der er offline, fordi debit-kort kræver signal, når de skal sikre, at der er penge på kortet.

Hos Nets har man intet overblik over, hvor mange butikskæder og forretninger, der gør brug af muligheden for at gå offline under et nedbrud. Der er derfor ingen steder, man kan undersøge, om den lokale grønthandlers dankortterminal virker, hvis dankortet er nede.

Søren Winge, der er presseansvarlig i Nets Danmark forklarer, at der ikke er et sted, hvor kunderne kan danne sig et overblik.

- Muligheden for at gå offline afhænger af, hvilken terminal de enkelte kæder og butikker har, men vi kan kun opfordre butikkerne til at have en løsning klar, når dankortterminalerne en sjælden gang går ned, siger han til Ritzau Fokus.

Er man på den anden side på fornavn med sin grønthandler, kan man være så heldig at få lidt kredit, så man kan betale tilbage, når systemerne virker igen.

- Man har ikke krav på kredit. Det er op til den enkelte butik, hvordan de vil behandle kunderne i sådan en situation, forklarer Troels Hauer Holmberg, der er seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Han anbefaler i stedet kunderne til altid at have lidt kontanter på lommen, så dankort eller Mobilepay ikke er de eneste løsninger, når man handler.

Fakta: Sådan kan du gøre, når Nets er nede:

- Hav altid lidt kontanter på lommen, så du kan handle det mest nødvendige

- Er uheldet ude, kan du spørge, om din lokale butik giver kredit

- Får du kredit, så vær opmærksom på, at butikken ikke må kræve penge for det

- Handl et sted, hvor dankortterminalen kan gå offline

- Sikr dig, at du har andet end debit-kort

Kilder: Troels Hauer Holmberg, Søren Winge.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.