Duellen lever: Froome slår igen mod Contador

Chris Froome vandt lørdagens bjergetape i Andalusien. Han svarede igen mod Contador, som havde vundet fredag.

Cykelsportens imødesete duel mellem Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (Sky), har fået masser af næring allerede i de rytteres første duel mod hinanden i år.

Lørdag kørte Chris Froome nemlig fra spanieren i Vuelta a Andalucia, og Froome sørgede for at gøre det med præcis så mange sekunder, at han kunne overtage førertrøjen fra Contador.

Inden den 202,4 kilometer lange etape til Alto de Allanadas, der sluttede med en stejl stigning på 5,4 kilometer, havde Alberto Contador et forspring på 27 sekunder til Froome - et forspring skabt på tredje etape fredag, hvor briten ikke kunne følge med Tinkoff-Saxo-kaptajnen.

Rollerne er nu byttet om. Chris Froome fører løbet - et par sekunder foran Contador inden søndagens sidste etape.

Det var et angreb lige under to kilometer før målstregen, som gjorde forskellen mellem briten og spanieren på bjerget med tocifrede stigningsprocenter til sidst.

Chris Froome og Alberto Contador sad forrest sammen med to andre spaniere Mikel Nieve, som er holdkammerat med Froome hos Sky, og Benati Inxausti (Movistar).

Froome rykkede fra dem alle med sit angreb. Contador var den eneste, som kunne gå med briten, men allerede efter 200 meter måtte Contador give fortabt og finde sit eget tempo.

Han var i mål 28 sekunder efter Froome, som nu fører løbet med et enkelt sekund til Tinkoff-Saxo-kaptajnen.

Løbet slutter med 170 kilometer søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.