Dumhed koster Djokovic ranglistepoint og præmiepenge

Det koster Novak Djokovic godt halvanden million kroner i præmiepenge, at han søndag ramte en linjedommer.

Novak Djokovic forsøger at hjælpe linjedommeren, der tager sig til halsen, efter at serberen har ramt hende med en tennisbold.

Novak Djokovic forsøger at hjælpe linjedommeren, der tager sig til halsen, efter at serberen har ramt hende med en tennisbold.

KØBENHAVN:Novak Djokovic mister både ranglistepoint og præmiepenge efter søndagens diskvalifikation ved US Open.

Det oplyser Det Amerikanske Tennisforbund (USTA).

I alt går Djokovic glip af 250.000 dollar svarende til godt halvanden million kroner i præmiepenge for at nå fjerde runde i New York.

I fjerde runde mødte verdensetteren søndag spanieren Pablo Carreño Busta, der netop havde brudt serberens serv og bragt sig foran med 6-5 i et tæt første sæt.

I ren irritation skød Djokovic en bold ned mod bagenden, hvor den uheldigt ramte en linjedommer i hals- og hovedregionen. Selv om Djokovic ilede til for at hjælpe, så valgte kampens officials kort efter at diskvalificere ham.

USTA oplyser, at det er i overensstemmelse med reglerne, at serberen fratages point og penge. Derudover risikerer han også at få en bøde.

Med afbud fra Roger Federer og Rafael Nadal var Novak Djokovic favorit til at vinde grand slam-turneringen i New York.

Før søndagens diskvalifikation var verdensetteren noteret for 26 sejre i lige så mange kampe i ATP-regi i en corona-amputeret 2020-sæson.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden