Dumoulin forsvarer sig mod hårde Aru-angreb i Vueltaen

Nicolas Roche vandt 18. etape af det spanske etapeløb, hvor Tom Dumoulin holdt fast i førertrøjen.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) kom torsdag et stort skridt nærmere karrierens største triumf.

Den 24-årige hollænder blev presset til det yderste af sin nærmeste rival Fabio Aru (Astana) på 18. etape af Vuelta a Espana, men Dumoulin bevarede sit forspring på tre sekunder i den samlede stilling.

På vej op af dagens sidste stigning gjorde Fabio Aru et ihærdigt forsøg på at køre væk fra Tom Dumoulin.

Den store, stærke hollænder, der på ingen måde ligner en rytter, der er god i bjergrigt terræn, var bare umulig at få væk.

Dumoulin sad nærmest klistret til Arus baghjul, da italieneren med seks kilometer til dagens sidste bjergtop - en kategori 1-stigning - satte det første af flere angreb ind.

Bjergspecialister som Nairo Quintana (Movistar) og Alejandro Valverde (Movistar) faldt i første omgang fra, men da Fabio Aru delte sin angreb op i mindre ryk, så formåede Quintana og Valverde at komme op igen.

Da favoritgruppen nåede bjergtoppen før en afsluttende nedkørsel på 13 kilometer, så var en stor del af top-10 i klassementet samlet.

Foran favoritterne lå Haimar Zubeldia (Trek) og Nicolas Roche (Sky) med et forspring på et lille minut.

Nicolas Roche fik lidt oprejsning, efter at han tidligere er styrtet i Vueltaen, da han sprintede sig til etapesejren foran Zubeldia. Det er anden gang i karrieren, at den 31-årige irske rytter vinder en etape i det spanske etapeløb.

Vueltaen slutter på søndag i Madrid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden