Dumt af tyv at stjæle sporingsudstyr

Tysk politi fandt frem til tyv, der stjal Gatehouse-udstyr på messe

Gatehouse fremstiller forskellige typer af software, der kan bruges til sporing af alt fra skibe og lastbiler - til tyveknægte.Arkivfoto: Mette Nielsen

Gatehouse fremstiller forskellige typer af software, der kan bruges til sporing af alt fra skibe og lastbiler - til tyveknægte.Arkivfoto: Mette Nielsen

NØRRESUNDBY:En tyv, der i oktober stjal sporingsudstyr fra softwarevirksomheden Gatehouse på en messe i Hannover, er nu blevet opsporet.

Den noget usmarte tyv havde stjålet en mobiltelefon, som var udstyret med Gatehouses højteknologiske trackingapplikation, og som derfor kunne spores overalt.

- Vi troede egentlig, at det tyske politi havde droppet sagen, da vi ikke havde hørt yderligere. Men så fik vi pludselig en opringning, fortæller Jesper Madsen fra Gatehouse i Nørresundby.

Han oplyser, at der tilsyneladende har været en større aktion i gang, for det tyske politi har både gjort brug af de tekniske muligheder og fået dommerkendelse til at ransage den formodede tyvs lejlighed.

- Det tyske politi beretter, at tyven var meget overrasket, da betjentene pludselig stod i døren og ved hjælp af trackingudstyret kunne dokumentere telefonens færden fra den blev stjålet, siger Jesper Madsen.

Gatehouse glæder sig både over at få telefonen tilbage og over at have fået testet en af de mange funktioner i den nyudviklede applikation - selv om det sket på en uventet og alternativ måde.

Egentlig er applikationen udviklet med henblik på, at transportvirksomheder kan holde styr på deres lastbiler og trailere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.