DUS-børn er klar til at flytte

Skolebestyrelse opfordrer alle til at få det bedste ud af den opståede situation

Skolebestyrelsen på Nibe Skole er glad for, at skole- og kulturudvalget har valgt at skride ind og flytte DUS-børnene fra de svampeangrebne bygninger omgående.

Skolebestyrelsen på Nibe Skole er glad for, at skole- og kulturudvalget har valgt at skride ind og flytte DUS-børnene fra de svampeangrebne bygninger omgående.

Det ser nu ud til. at der er fundet en løsning for de DUS- og ungdomsklubbørn, som bliver nødt til art rykke ud af "Landsbyen" ved Nibe Skole på grund af skimmelsvamp. Ifølge næstformand i skolebestyrelsen, Kjeld Borum, er det i hvert fald lykkedes at skaffe plads til de yngste DUS-børn inde på selve skolen, og det er han meget glad overfor. - Det er godt, at der fra politisk side reageres så hurtigt på, at der er konstateret skimmelsvamp og dermed uacceptable forhold for både børn og voksne i Landsbyen. Og derfor vil skolebestyrelsen også gerne opfordre til, at alle får det bedste ud af den opståede situation, siger han. I den kommende tid kommer hverdagen på skolen naturligvis til at være præget af flytning, ombygning og nyindretning af de omgivelser, børnene skal færdes i. Men skolebestyrelsen appellerer alligevel til, at forældrene sætter fokus på de positive ting og muligheder, så børnene får en så god oplevelse af de nye rammer. Ifølge en orientering, som Nibe Skoles ledelse netop har sendt ud til forældrene, mente man i første omgang, at en grundig rengøring ville være nok til at klare problemet. Men som bekendt besluttede skole- og kulturudvalget tirsdag, at DUS'en skal flytte omgående. Det klares ved, at DUS Skovhuset flytter ind på skolen, DUS Enghuset og Fjordhuset flytter fra Dragehaven til skolen og DUS-børnene fra 3. klasse, DUS2 og ungdomsklubben flytter ind i Dragehaven. Flytningen begynder i uge 8, så alle elever starter det nye sted mandag efter vinterferien. På skolen skabes der plads til DUS-børnene i den afdeling, som kaldes Penalhuset. Her har der ganske vist været 3. klasser hidtil, men ifølge Kjeld Borum flyttes de nu til en anden fløj, så man får skabt en form for domino-effekt, - Vi inddrager også et fysiklokale og flytter lidt på 6. klasse. Men alt i alt føler vi faktisk, at det er en god løsning, som skoleledelsen har fundet, understreger han. I løbet af foråret skal forholdene på skolen tilpasses de nye vilkår med bl.a. ombygninger og etablering af nye legeområder. Dette arbejde vil ske i et tæt samarbejde mellem forvaltning, skole og DUS, og ifølge Kjeld Borum er der allerede lavet en prioriteringsliste. - Vi har så vidt, det overhovedet var muligt, forsøgt at finde en løsning, hvor ingen kommer til at flytte mere end en gang, forklarer han. - Og selvom en del har været glade for Landsbyen, er der også mange, som gerne vil over i Dragehaven. Og det giver os også nogle fordele at samle de tre DUS-spor, så børnene lærer hinanden at kende på tværs af de nuværende inddelinger, tilføjer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.