EMNER

Dus med de frivillige

Frivilligmesse i Arden Hallerne 28. september med underholdning og stande

Frivilligmesserne begyndte i fjor i en række kommuner som Mariagerfjord og Rebild. Billedet er fra Kulturstationen i Skørping.

Frivilligmesserne begyndte i fjor i en række kommuner som Mariagerfjord og Rebild. Billedet er fra Kulturstationen i Skørping.

ARDEN:Bliv dus med himlens frivillige fugle, opfordrer Mariagerfjord Kommune og inviterer til frivilligmesse 28. september klokken 14 til 20 i Arden Hallerne.

Frivillig Fredag, som messen også kaldes, holdes under mottoet ”del det, du kan, og skab noget nyt”.
Og i den ånd møder aktive i foreninger og sammenslutninger op for at fortælle om det, deres hjerter banker for.
Andre stiller an med underholdende indslag,
Man tager begge haller i brug - den ene til underholdning og den anden til at vise sig frem. Til præsentation tages også foyeren i brug.
- Frivilligt arbejde er ofte de stille eksistensers arbejde. Ikke noget, de involverede gerne taler om, endsige praler med.
- Nok er det det vigtigt at nyde livet, men det er lige så vigtigt at gøre sig nyttig, som en af tilmeldte, Lene Lundsgaard, udtrykker det.
Staten har oprettet et center for frivilligt socialt arbejde, og der er kommuner, som arbejder på at etablere frivilligcentre - mødesteder for netværk, faciliteter og ekspertise.
- Men pas nu på med at kramme os får hårdt, tænker vi skeptisk. For er der noget, vi frivillige sætter højt, er det friheden til at være dus med himlens fugle, siger Lene Lundsgaard og uddyber:
- De fleste har eller har haft et hårdt arbejdsliv bestemt af klokkeslæt og pligter.
- Det mærkelige er, at det egentlig er pligten overfor fællesskabet, som driver den frivillige, men det er en pligt som står hjertet nær, og det er lysten til at gøre noget, være med. Mærke, at det gør en forskel at man er lige der og yder det, man kan, forklarer Lene Lundsgaard.
Kedeligt bliver det næppe. Interesserede er velkomne til at kigge inden for 28. september mellem klokken 14 og 20.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.