Dusør på 30.000 kroner i jagt på fugledræbere

Nervegiften carbofuran bruges flere steder i landet til drab på rovfugle. Nu udloves endnu en dusør.

Dusør på 30.000 kroner i jagt på fugledræbere

Af ukendte grunde forsøger ukendte gerningsmænd flere steder i landet at dræbe danske rovfugle ved hjælp af gift.

Det får nu godsforvalteren på Bregentved Gods i Sydsjælland til at udlove en dusør på 30.000 kroner.

Dusøren udloves sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening og gives for oplysninger, som kan føre til gerningsmanden.

Fugledrabene bliver begået ved brug af gift. I maj blev der fundet kød i Tureby Hestehave ved Bregentved Gods, som var forgiftet med nervegiften Carbofuran.

- Det er naturligvis fuldstændig uacceptabelt, at nogen har udlagt forgiftet kød i en af vores skove, eller for den sags skyld alle andre steder, siger godsforvalter Anders Dolmer fra Bregentved Gods ifølge Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside.

Kødet blev fundet af en hund, som blev alvorligt syg på grund af giften, men den overlevede.

- Vi skal helt til bunds i denne sag. Uanset hvilke galninge, som måtte have udlagt kødet, så skal det opklares, og de skal modtage en forhåbentlig meget hård straf, siger han.

Tidligere i år blev en dusør udlovet i en lignende sag. Beløbet var på 50.000 kroner og blev udlovet af administrerende direktør Steen Græsted Larsen, som er jagtlejer på Hvidkilde Gods på Sydfyn.

Dusøren blev udlovet, efter at to havørne var blevet forgiftet med carbofuran, den samme gift, som er blevet anvendt ved Bregentved Gods.

Det er uvist, hvem der står bag forgiftningen af rovfuglene, men det har tidligere været fremme, at brodne kar inden for landbrug og minkavl udlægger forgiftet kød for at få ram på generende fugle.

De seneste år har der været en stribe sager landet over, som ikke bare er gået ud over fugle.

I april 2010 døde en rød glente ved Trelleborg på Vestsjælland, i juni 2010 døde to havørne ved Odense Fjord i juni 2010, i marts 2011 måtte havørn ved Bovballe på Langeland lade livet.

I marts 2012 gik giften ud over en kongeørn på Tjele Gods ved Viborg, to havørne ved Tranekær på Langeland døde i sommeren 2012.

En rød glente ved Køge oktober 2012 blev også fundet forgiftet, og en rød glente på Frijsenborg Gods i Østjylland døde ligeledes i november 2012.

Ved Præstø døde en hund i april i år efter at have indtaget kød forgiftet med carbofuran.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.