Hjørring

Dyb skuffelse over kystanalyse

Det er til grin, at man har ventet så længe på analyse, for der er intet nyt, siger formand for Folketingets miljø- og fødevareudvalg

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Formand for folketingets miljøudvalg, Pia Adelsteen (DF) havde forventet mere af den netop fremlagt kystanalyse. Arkivfoto: Bent Bach

NORDJYLLAND:En længe ventet landsdækkende kystanalyse af situationen med erosion, kystsikring og nedstyrtede sommerhuse blev onsdag forelagt folketingets miljø- og fødevareudvalg, og det er en skuffet formand, der har kigget i analysen.

- Der er intet nyt, som vi ikke vidste i forvejen. Jeg havde forventet nogle forslag til en samlet strategi, der kan hjælpe de mange truede grundejere rundt om i landet. Men det er der intet om. Den gennemgår blot situationen på kysterne. Det er til grin, at vi har gået og ventet på den analyse, og jeg er dyb skuffet, siger formand for udvalget, Pia Adelsteen (DF).

Kystanalysen var bestilt af den tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl (S). Formålet var en samlet vurdering af situationen på kysterne, som så kunne give afsættet til en politisk diskussion af Kystbeskyttelsesloven.

En syltekrukke

Den landspolitiske udmelding har siden været, at der ikke ville blive taget nye beslutninger landspolitisk om kystsikring, før analysen forelå.

Det er Kystdirektoratet, der har lavet kystanalysen, der undervejs er blevet forsinket i næsten et år. Den skulle oprindeligt have været færdig i november sidste år.

- De har da sikkert lavet det, de har fået besked på. Jeg mener bare, at det har været en syltekrukke, som det har været spild af tid at vente på, og som vi ikke kan bruge til ret meget, konstater Pia Adelsteen. Der er her i efteråret planlagt en høring i folketinget om kystsikring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.