Dygtige chilenere

Char­don­nay Max Re­ser­ve pas­ser fint både til for­ret og ho­ved. Jord­bær­rene er bed­re tjent med f.eks. en Muscato d’Asti.

Char­don­nay Max Re­ser­ve pas­ser fint både til for­ret og ho­ved. Jord­bær­rene er bed­re tjent med f.eks. en Muscato d’Asti.

Chilenerne er verdensmestre i fremstillingen af moderne Chardonnay-vin. De har forstået at holde fast i den livgivende frugtsyre, som er hele forudsætningen for, at den slags overhovedet er værd at beskæftige sig med. Håndværk er i orden, som det efterhånden er mange steder i verden. Det ekstra raffinement ved de chilenske vine er, at de har fundet balancen mellem frugten, syren og påvirkningen af smagen med egetræ. Den klassiske hvide bourgogne, som er forbilledet for al stor Chardonnay-vin, er træpræget, fordi vinen er lagret på fad. Det blev overgjort i en lang periode verden over, fordi træ var smart. Nu er træ med måde smart, og den trend var chilierne de første til at fange helt præcist. Jeg har valgt Chardonnay Max Reserva 2005 fra Errazuriz. Druerne kommer fra Casablanca-dalen. Mosten har gæret på franske træfade og lagret på dem i otte måneder på bundfaldet. Det er klassisk og den helt rigtige måde at gøre den slags på. Prisen er i august 99,75 kr., hvilket ikke er spor for meget. Den er importeret af H. J. Hansen Vinhandel.