Mange kinesere dør i kæntringsulykker ved thailandsk ferieø

Dykkere blev fredag sendt til en sunket båd ud for Phuket. 18 passagerer savnes fortsat.

Mindst 37 personer er omkommet, efter at to både med mange kinesiske turister kæntrede i havet nær ferieøen Phuket torsdag. Foto: Reuters Tv/Reuters

Mindst 37 personer er omkommet, efter at to både med mange kinesiske turister kæntrede i havet nær ferieøen Phuket torsdag. Foto: Reuters Tv/Reuters

Mindst 37 personer er omkommet, efter at to både med mange kinesiske turister kæntrede i havet nær ferieøen Phuket torsdag.

Det oplyser thailandske myndigheder fredag.

18 personer savnes efter ulykken.

Den thailandske redningstjeneste genoptog fredag morgen arbejdet med at lede efter 56 savnede fra kæntringsulykken.

Dykkere blev sendt til båden "Phoenix", hvor mange af de kinesiske turister ventedes at befinde sig uden at kunne komme ud.

- Jeg går ud fra, at de er fanget inde i båden. Jeg vil ønske, at nogle af dem har overlevet, sagde Phukets guvernør, Norapat Plodthong.

Guvernøren tilføjede, at han håber, at der kan være blevet skabt en luftlomme inde i båden, fordi den gik så hurtigt ned.

Sådan gik det ikke. Dykkere fortalte, at de havde set ti omkomne inde i båden.

Mange andre af ofrene er fundet flydende i havet iklædt redningsveste, men med hovedet nedad.

Båden kæntrede torsdag eftermiddag, da den blev ramt af fem meter høje bølger. Den havde netop forladt Koh Racha, der er populært blandt snorkeldykkere, for at returnere til Phuket.

Om bord var 105 passagerer. De fleste var kinesiske turister.

Ifølge den thailandske flåde ligger "Phoenix" 40 meter under overfladen et par kilometer fra området Koh He.

"Phoenix" var blandt flere både, der tilsyneladende ignorerede et alvorligt vejrvarsel, der allerede blev sendt ud onsdag.

Torsdag kæntrede også en anden båd nær Phuket. Ifølge lokale medier er der tale om en båd med 39 kinesiske og europæiske turister om bord nær øen Koh Mai Thon.

Alle fra denne båd blev reddet derfra i live.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser fredag morgen, at der ikke er forlydender om savnede danskere efter de to kæntringsulykker.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere i området, som eventuelt har brug for hjælp, til at kontakte Borgerservice i København på telefon 33921112.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.