Frederikshavn

Dykkerklub i top i 50 år

Frederikshavn Sportsdykkerklub markerer den 9. oktober et halvt århundrede

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anna Bang fungerer som ”et flydende klubhus” for Frederikshavn Sportsdykkerklub.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Det kan godt være, at klubbens medlemmer ofte rammer bunden, men alligevel er det lykkedes at holde sig oven vande i 50 år, og det skal fejres.

Derfor er der åbent hus og jubilæumsfest søndag den 9. oktober kl. 12 i Frederikshavn Sportsdykkerklub, og festlighederne finder sted på Frederikshavn Bedding.

- Alle er velkommen til at kigge forbi, og der vil være havnerundfart med vores dykkerskib Anna Bang, og der vil også være rundvisning på Frederikshavn Bedding, siger klubbens nuværende formand Elvin Frandsen.

- Der er mange unikke dykkersteder lige udenfor Frederikshavn. Blandt andet gaskoraller ved Hirsholmene samt mange vrag, som man kan dykke på.

- Klubben er blevet kontaktet af Verdens Naturfonden, WWF, da de gerne vil ud at se de gode forhold omkring Hirsholmene samt tage billeder af korallerne. Det sker lørdag den 1. oktober, fortæller formanden.

Hvis man som ny dykker er interesseret i at tage dykkercertifikat, holder klubben en infoaften tirsdag den 11. oktober kl. 19.00 på Frederikshavn Bedding, Langerak 70.

Frederikshavn Sportsdykkerklub blev stiftet den 14. oktober 1966 af Niels Poulsen, og klubben overtog dykkerskibet Anna Bang 1. januar 1978 og har siden været klubbens "flydende klubhus".

- Klubben blev stiftet med det formål at fremme undervandssporten og sikkerheden under dens udøvelse. Klubben er medlem af Dansk Sportsdykker Forbund (DSF), som igen er medlem af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og det internationale sportsdykkerforbund CMAS, fortæller tidligere formand i Frederikshavn Sportsdykkerklub Erik Pedersen.

Klubben har været ledet af følgende formænd: Niels Poulsen, Erik Sørensen, Karl Brejning, Kenneth Boesen, Knud Erik Hørby, Erik Pedersen og har altså nu Elvin Frandsen som formand for sportsdykkerklubben i Frederikshavn. Klubben vil være vært med pølser og sodavand samt kaffe og kage ved jubilæumsarrangementet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.