Dyr i baghaven

Stald, småhuse og indhegninger har mange år præget området mellem N. A. Christensensvej og Markedsgade

På Markedsgade 53 D lever disse by-får i bedste velgående. Foto: Ole Geerthsen

På Markedsgade 53 D lever disse by-får i bedste velgående. Foto: Ole Geerthsen

NYKØBING:En hest, to ponyer, to moderfår, en vædder og fem høns.

Det er dyrehold i den størrelsesorden, som man finder i kvarteret ved Pilestrædet i Nykøbing.

Man må ikke holde landhusdyr i byzone, siger loven. Det har beboerne i bunden af den grønne kile, der findes mellem N. A. Christensensvej og Markedsgade i det nordlige Nykøbing ikke desto mindre gjort i årevis. Stald, småhuse og indhegninger har i omkring 50 år præget området, og dyr har græsset på kvarterets grønne arealer.

Forleden nåede sagen op på udvalg for teknik og miljøs bord. I 2006 vedtog kommunalbestyrelsen en lokalplan for området, hvoraf det fremgår, at kommunen er klar over, at der finder en mindre animalsk landbrugsproduktion sted i området, uden at kommunen på det tidspunkt foretog sig noget i den anledning.

Men det gjorde man, da der kom en klage fra en nabo i slutningen af 2014. Der bliver redet på heste tæt på skel, skrev en beboer på Pilestrædet. En senere nabohøring afslørede, at der både er modstandere og tilhængere af det landlige islæt i byen.

Udvalget valgte at give en dispensation til dyrehold, som det har mulighed for gennem en bekendtgørelse om miljøregulering af visse aktiviteter.

- Der har været hobbydyrehold på stedet igennem 50 år, og det er nyttigt for afgræsningen af denne del af Nykøbing Enge. Efter en konkret vurdering må fire adresser på Pilestrædet og en i Markedsgade herefter holde husdyr efter fastsat art og antal. Vil de have flere eller andre dyr, skal der søges om det, siger Meiner Nørgaard (DF) formand for udvalg for teknik og miljø.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.