Dyr vinter i salt

Udgiften til at holde vejene farbare er steget markant i år

Saltvognene er blevet luftet flittigt denne vinter. Arkivfoto: Lars Pauli

Saltvognene er blevet luftet flittigt denne vinter. Arkivfoto: Lars Pauli

AALBORG:Vinteren er en dyr fornøjelse for Aalborg Kommune. I perioden 1. januar til 15. marts blev der brugt 13 mio. kr. på at holde veje og stier farbare.

Langt de fleste af pengene er brugt på saltspredning.

Det er en markant stigning i forhold til samme periode i 2012, hvor kommunen havde et forbrug på 5,5 mio. kr.

I 2011 var udgiften 8,5 mio. kr.

Det besværlige nulpunkt

- Selv om folk kigger ud af vinduet og kan konstatere, at det ser tilforladeligt ud, må vi ofte køre med saltsprederen. Når temperaturen ligger lige i krydsningen af nulpunktet, skal der ikke meget til. Der har vært mange dage denne vinter, hvor der kun har ligget et tyndt drys, men hvis folk ikke skal køre af vejen, er vi nødt til at salte. Nogle gange 2-3 gange i døgnet, siger afdelingsleder Henrik Jess Jensen.

Han vurderer, at de seneste dages snefald yderligere har kostet en million kroner, og med udsigt til flere dage med vinter, bliver der gjort et endnu større indhug i kontoen for vintervedligeholdelse.

Noget at stå imod med

Men i modsætning til andre kommuner, som er begyndt at kunne se snekontoen nærme sig nul, er der stadig noget at stå imod hos Aalborg Kommune.

Hele budgettet for 2013 er på knap 26 mio. kr., men der skal også være noget til sidst på året.

Vintervedligeholdelsen i det sene efterår og starten af vinteren koster typisk 9-10 mio. kr., og i modsætning til, hvad mange tror, bliver den største del af kontoen spist af vintervedligeholdelse på cykelstier, pladser og andre offentlige arealer. Den opgave æder 55 procent af budgettet. Resten af pengene går til at holde vejene farbare.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.