Dyre svampe på skole Halvandet år efter svampeangrebet på Østermarkskolen i Aars er håndværkerne i gang - det koster 46 mio. kr.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Alle skolens elever og lærere var med til den store dag, hvor der var første spadestik. Privatfoto

AARS:Pyha, så er vi endelig i gang...

Der lød et lettelsens suk gennem de lange gange på Østermarkskolen i Aars i går. Her var der langt om længe første spadestik til den mest omfattende renovering i Vesthimmerlands Kommunes historie.

Et omfattende angreb af skimmelsvamp på Østermarkskolen for godt halvandet år siden tvang politikerne til at kigge dybt i kommunens slunkne pengekasse. Og ved budgetlægningen i oktober sidste år besluttede politikerne i byrådet at hive pengene op, så renoveringen på skolen kan gå i gang.

Pris: 46 millioner kroner

Spadestikket i går blev foretaget af elevrådsformand Nadja Jakobsen, formanden for skolebestyrelsen Per Lauge Nielsen samt manden der kom med alle pengene, formand for skoleudvalget, Henrik Dalgård (K).

Alle med

Samtlige skolens elever og lærere var inviteret med til det første spadestik.

Per Lauge Nielsen lagde ikke skjul på, at skolen og skolebestyrelsen er glade for at få gang i renoveringen efter en lang proces.

- Det er dejligt, sagde han.

Genhusning

Spadestikket er begyndelsen på nybyggeriet af genhusningdelen, der skal bruges til klasselokaler, når selve renoveringsarbejdet går i gang til efteråret.

I genhusningsdelen etableres der tre klasselokaler, som klasserne skal rykke til efterhånden som håndværkerne systematisk arbejder sig gennem den skimmelsvampramte skole.

Når engang arbejdet er færdigt i sommeren, så skal genhusningsdelen bruges til en stor fællessal, hvor hele skolen kan samles - f.eks. til skuespil.

- Tanken var egentlig, at der skulle opstilles midlertidige pavillioner, men skoleleder Solveig Østergaard Kristensen fik den glimrende idé, at pengene i stedet kunne bruges til at etablere noget permanent, som skolen også kan bruge efterfølgende, forklarer Per Lauge Nielsen.

- Vi har tidligere brugt Østermarkhallen til store fællesarrangementer, så det nye fælles område på skolen, hvor vi alle kan samles er en rigtig god idé, siger Per Lauge Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.