Erhverv

Dyre varmeværker får hjælp

Yderligere 50 barmarksværker får lov at droppe den dyre naturgas

Klitmøller Kraftvarmeværk er blandt de nordjyske barmarksværker, der nu får lov at erstatte dyr naturgas med billig biomasse.

Klitmøller Kraftvarmeværk er blandt de nordjyske barmarksværker, der nu får lov at erstatte dyr naturgas med billig biomasse.

NORDJYLLAND:De tusindvis af danske husstande, der i dag får fjernvarme fra et naturgasfyret barmarksværk, kan se frem til en betydelig lettelse i den årlige varmeregning.

Et bredt flertal af Folketingets partier har nemlig besluttet, at de 50 dyreste decentrale kraftvarmeværker i landet skal have lov til at fyre med biomasse.

Det havde i forvejen 35 værker fået lov til, og her er den årlige varmeregning ifølge Dansk Fjernvarme faldet med gennemsnitligt 6700 kroner på de værker, der har udnyttet muligheden.

Samtidig får værkerne bedre muligheder for at bruge varmepumper i stor skala.

Blandt de 50 værker, der er omfattet af de nye regler, er 17 nordjyske: Flauenskjold, Hallund, Halvrimmen-Arentsminde, Ingstrup, Klitmøller, Klokkerholm, Løkkensvejens, Lønstrup, Lørslev, Manna-Thise, Morsø, Mou, Ravnkilde, Tversted, Voerså, Vorupør og Vaarst-Fjellerad.

Det er ikke kun forbrugerne ved de dyreste varmeværker, der bliver tilgodeset i den nye aftale, som partierne bag energiforliget fra 2012 står bag. Der er også enighed om at finde en erstatning for det såkaldte grundbeløb, som alle decentrale kraftvarmeværker i dag får fra staten, fordi de er med til at sikre balancen på elnettet.

Grundbeløbet skal efter planen ophøre ved udgangen af 2018. Ifølge beregninger fra tænketanken Grøn Energi stod 400.000 husstande til en gennemsnitlig stigning på 4300 kroner om året, hvis grundbeløbet forsvandt uden kompensation. Nu undgår værkerne dette prishop.

Hos Dansk Fjernvarme glæder direktør Kim Mortensen sig over aftalen.

Om hjælpen til de 50 dyreste værker siger han:

- Det har været en mærkesag for os, at disse værker får mulighed for at skrotte tvangsbindingen til dyr naturgas, for det har bragt deres forbrugere i en håbløs situation med horribelt store varmeregninger. Det er nu heldigvis snart fortid.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst