Dyreinternat på vej

Dyrenes Beskyttelse vil bygge et nyt dyreinternat i Hjallerup

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJALLERUP:Dyrenes Beskyttelse har købt en ejendom på Aalborgvej ved Hjallerup, og der har de planer om at opføre et nyt dyreinternat. Det bliver til hunde og katte, og der bliver plads til 50 dyreenheder. En dyreenhed svarer til en hund eller to katte.

- Vi har haft et internat i Frederikshavn, der tog sig af både hunde og katte, som lukkede i 2011, så vi har haft et behov i et stykke tid i Nordjylland, fortæller direktør for Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Dyrenes Beskyttelse har også et kattehjem i Frederikshavn. Pt bliver dyrene transporteret til Spøttrup nær Skive, hvis der ikke er kapacitet der.

Dyrenes Beskyttelse har averteret efter en samarbejdspartner i Nordjylland uden held og har nu i stedet valgt at etablere et selv.

- Det er også fordi, vi har tænkt lidt videre og egentlig gerne vil kunne lægge nogle flere aktiviteter sådan et sted, så det bliver mere end et internat, men et center, hvor skoleklasser kan komme og besøge dyrene, hvor vi kan afvikle kurser i for eksempel hundetræning og måske også tage ud med en hund og besøge et plejehjem, fortæller Britta Riis, der fortæller, at man har et lignende sted i Roskilde, hvor Dyrenes Beskyttelse også har et dyreinternat, de selv ejer.

Det er tanken, at der skal tilknyttes frivillige til det nye internat - som bla. kunne stå for plejehjemsbesøgene. Dyrenes Beskyttelse er i forvejen bygget op med lokale kredse.

- Vi tænker det lidt bredere end bare et internat, så det bliver et lidt mere åbent sted, hvor folk kan komme og besøge og lære, forklarer Britta Riis.

Byggestart i foråret

Tankerne er endnu et stykke fra at blive til virkelighed.

- Vi skal ud og indhente tilbud, og vi har fået lavet tegninger. Det er dér, hvor vi er nu. Vi håber meget, at vi kommer i gang her i foråret, fortæller Britta Riis, der håber, at internatet kan åbne efter sommerferien.

Valget af Hjallerup som placering har flere årsager.

- Det ligger rigtigt godt centralt placeret lidt midt i det hele, og det ligger ret fantastisk ved motorvej og landevej, og vi vil have mulighed for at sætte gode skilte op, så folk kan se, vi ligger der, fortæller Britta Riis.

Det ventes, at der bliver seks arbejdspladser på internatet, når det bliver fyldt op.

Det er også planen, at internatet skal have en pensionsafdeling, hvor private kan få deres dyr i pension.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.