EMNER

Dyrekølle og dadelkage

de store kjoler og masser af ordener luftes de kommende dage i forbindelse med dronningens nytårskure - den første i aftes. Foto: Keld Navntoft/Scanpix

de store kjoler og masser af ordener luftes de kommende dage i forbindelse med dronningens nytårskure - den første i aftes. Foto: Keld Navntoft/Scanpix

KØBENHAVN:Rækken af nytårskure i kongehuset indledtes nytårsdag med årets fineste taffel. Her ønskede personer på samfundets fremtrædende poster regenten og kongehuset et godt nytår. For tre ministre, beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) og klima- og energiminister Lykke Friis (V), var der tale om en debut som kurgæster. Sammen med de øvrige kurgæster blev de i riddersalen i Christian den Syvendes Palæ på Amalienborg budt på en fireretters menu. Forretten var græskarsuppe efterfulgt af indbagt vildtterrin med foie gras. Hovedretten var dyrekølle med selleripuré og stegte kartofler og til dessert dadelkage. Foruden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hans ministre og Folketingets formand Thor Pedersen talte gæstelisten blandt andre forsvarschef Knud Bartels, biskop Peter Skov-Jakobsen og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Frank Jensen var for første gang til nytårstaffel som overborgmester. Alle ønskede de regentparret, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie et godt nytår. Nytårstaflet er årets fineste i kongehuset. Kun denne aften bærer kongehusets medlemmer elefantordenen i guldkæde og ikke som normalt i et blåt bånd. Særligt for aftenen er også, at der serveres et glas Rosenborgvin - sandsynligvis verdens ældste rhinskvin./ritzau/

Forsiden