Dyremishandling: 90 hunde gik i lort til bugen

Vanrøgtede hunde fjernet fra hundeavler på Sydsjælland

Arkivfoto: Grete Dahl

Arkivfoto: Grete Dahl

HYLLINGE:90 hunde er blevet bragt til et af Dyrenes Beskyttelses dyreinternater efter at være blevet fundet stærkt vanrøgtede på en adresse i Hyllinge nær Næstved.

Det oplyser lederen af lokalpolitiet i Næstved, Niels Dennis Sørensen, til Ritzau tirsdag.

- Det var ikke noget rart syn, der mødte os, da vi kom derud. Det var meget tydeligt, at de hunde ikke havde de forhold, som de skulle, siger han.

Bekymret borger

Det var en bekymret borger, der kontaktede politiet mandag eftermiddag. Da politiet kort efter ankom til den pågældende adresse, var hundenes ejer ikke til stede.

- Vi skal have fat i ejeren af ejendommen og talt med hende om, hvad der reelt er foregået. Det er tydeligvis en stakkel, som det hele er løbet over hovedet. Hun har ikke kunnet overskue det, siger Niels Dennis Sørensen.

Ifølge lederen af lokalpolitiet vil ejeren blive sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

Gik rundt i lort

Dyrenes Beskyttelse skriver på sin hjemmeside, at hundene er ”pakket ind i deres egen afføring”, og hundene gik med møg til bugen i laden, hvor de boede.

- Et par af tæverne er muligvis drægtige, og der er både små hvalpe med deres mødre samt salgsklare hvalpe imellem. Vi vurderer i hvert fald, at det har været hensigten at sælge dem, da de er gjort pænt i stand og har flotte halsbånd på, lyder det.

To af hundene døde efter ankomsten til dyreinternatet ved Roskilde.

- Den ene døde af chok. Den anden var misdannet og kunne ikke gå på bagbenene, siger indehaveren af internatet, Rikke Christensen Lee, til Ekstra Bladet.

Rådne tænder

Hun fortæller, at mange af hundene har rådne tænder, misdannelser og dårlige øjne. Hendes umiddelbare indtryk er, at de er indavlede. Imidlertid har hundene tilsyneladende ikke manglet mad.

Dyrenes Beskyttelse beder på hjemmesiden offentligheden om hjælp til at klare den store opgave med at få rengjort hundene.

Organisationen mangler trimmere, da de fleste hunde skal klippes, og også en posefuld oksehudsben ville være en stor hjælp, står der.

Du kan se billeder af de misrøgtede hunde på sn.dk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.