Dyreragout smager og ser godt ud

Dyreragout? Nogle tænker måske på, hvad det nu er, hvordan man får fat i råvarer, og hvordan det smager. Bagfra er svarene: det smager fantastisk godt, kødet kan købes i vildtforretninger og undertiden i fiskebutikker, og det er en ret, der er kraftig og god i sit udtryk, og værst ser den ikke ud. Men der er trøst at hente, hvis du ikke kan skaffe dette kød. Du bruger bare oksekød eller evt. kød fra kalv. Det er næsten lige så godt. Det vigtigste er, at det får den tid, det skal have. Kan du ikke få fat på majroer i din sædvanlige butik, har du her chancen for at komme ud til andre butikker. Det kan i hvert fald rigtig ofte på denne tid af året lade sig gøre at købe majroer i større supermarkeder. Og så er der jo muligheder for at se noget andet og måske noget, du ikke havde tænkt på eller ligefrem glemt. Så "Fat mod, Antonius. Du haver intet ondt bedrevet!" Men ellers er der så meget andet, der er dejligt lige i denne tid. Har du sørget for at være opmærksom på, om dine blomsterløg er i fuld gang med at spire. Vintergækker og erantis er stærkt på vej, og andre vækster giver livstegn, vil jeg tro. I min have ser vi hver eneste dag på vores nye planter, især glæder vi os til at se rhododendronerne vise deres pæne side frem. Et magnolietræ har vi langt om længe fået købt. Og ved I godt, hvor smukt sådan en svend er? Svaret er: meget smuk, ja, nærmest usædvanlig smuk. Og nu, da dagene er ved at være en hel del længere, er der meget bedre mulighed for at komme ud i lyset. Dette lys, vi har så godt af. Engang betroede nogle unge mennesker mig, at der kun var mulighed for at sove, ja vel at gå i hi i alle vintermånederne. Og jeg tog straks til genmæle ved at sige, at de skulle prøve i bare en eneste uge at gå en tur hver dag. For lyset har en særdeles gavnlig indvirkning på os mennesker. Mod deres vilje sagde de alligevel ja til forslaget og lovede endda at komme tilbage efter en uge og give mig en melding om resultatet. De kom, så glade og fornøjede ud og fortalte, at jeg skam havde ret. Det var de unge, men jeg ved, at reglen gælder for alle aldersgrupper. Gå i kompagni med venner og aftal, hvornår I går, eller bare at I skal gå. Og meld så tilbage efter en uge. Jeg tror, I får samme gode resultat ud af det. Så se at komme ud af den daglige trummerum, og luk øjnene op og SE. Der er så meget, der kan genopdages, hvis øjnene er lukkede op og ikke i. Tænk også på, at i løbet af ganske få dage er det forår i det lille Danmark – og andre steder. Så er det godt at tænke på, at man ikke bor på den sydlige halvkugle, hvor det går den anden vej. Jeg har ret ofte forbindelse til Argentina, hvor et af mine "børn" bor. Han hedder Eduardo og var engang udvekslingsstudent i mit hjem. Kom til os med alle de vaner, en MAND fra Sydamerika har. En grydeske var ikke en genstand, det kunne gå en at røre ved. Men det blev rigtignok lavet om! Da han rejste efter et år, var han god til at lave mad. I dag har han to restauranter i Buenos Aires. Og deres hovedattraktion er dansk mad, altså sådan rigtig gammel dansk mad, som vor mor lavede den. Og det er da ikke at kimse af. Restauranterne er begge store succeser på trods af det lavvande, der har været inden for Argentinas pengesituation. Så kom ikke og sig, at arbejde ikke betaler sig, ganske vist i sammenhæng med lidt held og sparsommelighed. En dag må jeg se at komme af sted og se hans værk!