Dyrere at køre i bil

Usikkert år i vente for bilisterne

3,76 kroner kommer det til at koste at køre en kilometer, hvis din bil koster omkring 200.000 kroner, og du kører 20.000 km årligt.

3,76 kroner kommer det til at koste at køre en kilometer, hvis din bil koster omkring 200.000 kroner, og du kører 20.000 km årligt.

Det bliver dyrere at have bil. Det fastslår bilmagasinet Motor, der har beregnet, hvad det koster at køre en kilometer i en lang række bilmodeller, når man tager højde for udgifter til brændstof, forsikring og alle andre poster på bilbudgettet. Mens skattestop, stabile renter og forudsigelige værditab i de senere år har været med til at lægge biløkonomien i faste rammer, så ser 2009 ud til blive et af de mest uforudsigelige år i nyere tider. Benzinpriserne holder sig ikke nødvendigvis nede, renten lever sit eget liv, og krisen påvirker, uanset om den kradser eller ej. - Men sikkert er det, at det bliver dyrere at eje bil. Næsten fire procent dyrere i forhold til sidste år, forklarer bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen fra Motor. De øgede værditab kan mærkes i bilbudgettet. For en bilejer med en bil til ca. 200.000 kr. vil det i år koste 3,76 kr. at køre en km, hvis man betragter en driftsperiode på fem år og 100.000 km. Det svarer til en stigning på 15 øre pr. km eller rettere fire procent. For bilejere, der køber biler i prisklassen omkring de 350.000 kr., er km-prisen steget med godt to procent til 5,25 kr. Den væsentligste grund til, at det bliver dyrt at være bilejer, er prisfaldet på især dyrere brugte vogne.abild