Dyrere flybilletter påvirker lufthavnen

Norwegian følger SAS og sætter prisen op - fyringer kommer ikke på tale

Norwegian flyver syv gange dagligt mellem Aalborg og København - men den billigste billetpris er nu hævet med 100 kroner for en retur.Arkivfoto: Torben Hansen

Norwegian flyver syv gange dagligt mellem Aalborg og København - men den billigste billetpris er nu hævet med 100 kroner for en retur.Arkivfoto: Torben Hansen

AALBORG:- Hvis passagertallet på Københavns-ruten falder på grund af de højere billetpriser, vil det naturligvis også påvirke lufthavnens økonomi.

Det erkender direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn oven på en beslutning fra Norwegian om at hæve billetprisen på ruten - akkurat som SAS netop har gjort.
- Men vi ser ikke et drastisk fald i passagertallet som en mulig trussel. Trods alt sætter Norwegian kun prisen op med 100 kroner for en retur. Desuden oplever vi fremgang på både udenrigs- og charterruterne, påpeger Søren Svendsen.
For Norwegians vedkommende gælder prisforhøjelsen kun denne rute, og det er et udtryk for effekten af markedskræfterne, siger Johan Bisgaard Larsen, presse- og markedschef hos Norwegian, til Check-in.dk:
- Det er korrekt, at vi har justeret priserne på Aalborg-ruten, men ikke til Karup. Billetpriserne til Aalborg afgøres af udbud og efterspørgsel.

Det er en situation, man bestemt ikke er glad for i Aalborg Lufthavn:

- Vi går ind for de frie markedskræfter, men vi er ikke tilfredse med, at konkurrencesituationen på ruten nu er sådan, at de to selskaber, der er tale om efter Cimber Sterlings konkurs, kan hæve deres priser, siger Søren Svendsen.
Han regner ikke med, at det bliver nødvendigt med yderligere afskedigelser i lufthavnen på grund af de stigende billetpriser. I begyndelsen af juni afskedigede man 14 medarbejdere som følge af Cimber Sterlings exit:
- Den gang skar vi ind til benet, så det bliver formentlig ikke nødvendigt med flere afskedigelser.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.