Dyrere oksekød i kølediskene

Dansk Supermarked og Coop Danmark varsler prisstigninger

NORDJYLLAND:Oksestegen, grill-bøfferne og kødsovsen til spagettien bliver dyrere at servere til aftensmad. Stigende priser på oksekød på verdensmarkedet kommer nemlig til at smitte af på forbrugernes pengepung. Indkøbsdirektør hos Dansk Supermarked, Morten Petersen, bekræfter, at forbrugerne vil komme til at mærke prisstigninger på oksekød. - Konkurrencesituationen gør, at prisstigninger slår langsommere igennem, men der er kun en til at betale, og det er forbrugeren, siger Morten Petersen og tilføjer, at han ikke kan sige noget om, hvornår det vil ske, og hvor meget oksekødet vil stige med. - Kød er hyppigt en tilbudsvarer, så omvendt kan det trække den anden vej, tilføjer han. Sælgers marked Det dyrere oksekød skyldes, at priserne på oksekød er steget med 20-25 procent i år . Årsagen er en kombination af højere priser på verdensmarkedet og et lavere EU-tilskud til producenterne, som har fået en del til at droppe produktionen. Dermed er det i højere grad sælgers marked, når kvægproducenterne skal af med kødet, og det giver genlyd hos de store supermarkedskæder, når de skal købe ind til butikkerne. Hos Coop Danmark kan produktchef Esben Meier bekræfte udviklingen. - Coop mærker også de stigende priser på oksekød. Sådan har det været i et det seneste års tid, fortæller Esben Meier og tilføjer: - Vi er under index 100. Derfor skal vi købe ind - altså importere - uden for EU. Esben Meier forklarer, at Coop Danmark ikke vil hælde hele prisstigningen over på kunderne. - Vi forsøger at købe op på nye markeder til billigere priser og ændrer vores markedsføring, så der markedsføres mindre oksekød og mere svinekød. Dermed flyttes interessen for kødet også til det kød, der er mest salg i og er billigst.