Dyreste stormskade fra Aalborg

Tvillingestormene Dagmar og Egons rasen i januar kostede forsikringsselskaberne i omegnen af en halv milliard kroner

Foto: Henrik Bo

Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Tvillingestormene Dagmar og Egon, der rasede over Danmark anden weekend i januar, blev forholdsvis billige, når man sammenligner med de senere års heftigste storme, Allan og Bodil i oktober og december 2013.

Forsikringsselskabet Tryg har således opgjort sine udgifter til de to storme i januar, og med knap 3.000 anmeldte skader på landsplan løb erstatningsudbetalingerne op i omtrent 100 millioner kroner.

Den dyreste enkeltskade for Tryg i forbindelse med januarstormene var i Aalborg, Langesgade 10, hvor en gavl i en fire etagers bygning blæste ned, og murstenene styrtede ned gennem taget på en anden bygning.

Murbrokker i soveværelse

Murbrokkerne endte i et soveværelse, men heldigvis kom ingen til skade ved sammenstyrtningen. 29 mennesker, der boede i de to huse måtte dog evakueres på grund af den væltede gavl.

- Den skade kostede os alene cirka en halv million i erstatninger, oplyser pressetalsmand for Tryg Tanja Frederiksen.

Langt størstedelen af de knap tre tusinde skader, som Trygs kunder efterfølgende anmeldte var småskader, hvor tagsten og tagplader var fløjet af husene.

Da Tryg sidder på cirka 20 procent af markedet for forsikringer, kan det - med en smule usikkerhed - antages at de to storme totalt set har forvoldt skader i størrelsesorden en halv milliard over hele landet.

Bedre forberedt

De knap tre tusinde skadesanmeldelser, som Tryg modtog i dagene efter tvillingestormene Dagmar og Egon, ligger langt fra de mange skader Bodil og Allan forvoldte i 2013, hvor Tryg hjalp omkring 50.000 kunder med skader til omkring en milliard kroner.

Forklaringen skyldes ifølge Tanja Frederiksen blandt andet, at danskerne er blevet bedre til at forberede sig.

- Der var knap så mange flyvende trampoliner, knækkede flagstænger og skader på huse under de to vinterstorme Dagmar og Egon, der ramte landet 9. og 10. januar. Det skyldtes primært, at stormene ikke blev så voldsomme, som der først var lagt op til, men det hører også med til forklaringen, at danskerne er blevet langt bedre til at tage deres forholdsregler, når der bliver varslet storm, siger hun

- Vi er ikke i tvivl om, at særligt Allan og Bodil har virket som en øjenåbner for folk. Vi ser tydeligt i dag, at folk er blevet meget bedre til at spænde trampolinen fast, lagt flagstangen ned og få fjernet løse genstande fra haven, når der bliver varslet storm, siger Carsten A. Sørensen, der er skadeschef hos Tryg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.