Dyster i forskning

To elever har kvalificeret sig til finalen i Unge Forskere i København

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJALLERUP:To 8. klasses elever fra Hjallerup Skoles science-linje går en særligt spændende weekend i møde - de har kvalificeret sig til finalen i talentkonkurrencen Unge Forskere, som finder sted i København fra søndag til tirsdag.

Christoffer Juul og Christopher Ørtoft Endelt er gået videre fra en semifinale i Aalborg, hvor de præsenterede deres projekt for en jury, og nu skal de dyste mod elever fra hele landet.

Deres forskningsprojekt handler om energi, og deres idé er at lave et brintsamfund, hvor man ved hjælp af en vindmølle og et elektrolysekar laver brint, som kan bruges til at lave strøm og varme.

- Der kommer aldrig den samme mængde energi ud af solceller og vind. Når det blæser meget, laver man for meget energi, og når det blæser for lidt, så laver man for lidt energi, forklarer Christopher Ørtoft Endelt.

- Man kan hverken gemme sol eller vind på flaske, konstaterer Christoffer Juul.

Deres projekt tager også udspring i, at kloden ikke har uendelige fossile brændstoffer - og at brint kan produceres C02 neutralt.

- Vores fossile brændstoffer vil løbe tør på et tidspunkt, og så skal vi finde en erstatning, siger Christopher Ørtoft Endelt.

Frie tøjler

Begge elever har stor interesse for naturvidenskabelige fag og samfundsfag, og de har nydt at arbejde med deres projekt, hvilket de både har gjort i fritiden og i nogle af timerne på science-linjen.

- Det har været sjovt at få det lavet i stand det og vise det frem - og at folk forstår, hvad man har levet. Og man får anerkendelse af, at det kan bruges til noget, siger Christoffer Juul.

- Vi har virkelig fået frie tøjler - det er ikke bare et stykke papir, man skal udfylde, konstaterer Christopher Ørtoft Endelt.

Hjallerup Skole havde også et mere forskerteam med i semifinalen, men de gik ikke videre. Det var Christine Højer Svendsen og Josefine Thusholt Pedersen fra 7. klasse.

Også semifinalen skulle man kvalificere de sig til - ved at indsende en beskrivelse af projektet. Det havde i alt 2000 grupper gjort.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.